Frida van den Maagdenberg nieuw lid Raad van Bestuur LUMC

Array

Met ingang van 1 januari 2023 treedt drs. G.J.M. (Frida) van den Maagdenberg voor een periode van twee jaar toe tot de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met de portefeuilles Financiën, IT&DI, Bouwzaken en Facilitair Bedrijf. Mw. Van den Maagdenberg is de opvolger van Jules de Vet, die dan bijna een jaar interim-lid Raad van Bestuur LUMC is geweest. De Ondernemingsraad en de Cliëntenraad hebben positief geadviseerd over de benoeming.

Frida van den Maagdenberg is tot 1 januari 2023 lid van de Raad van Bestuur van het Amsterdam UMC en maakt dan de overstap naar het LUMC. Ze ziet er naar uit om de laatste twee jaar van haar loopbaan aan het LUMC te wijden.

Jacques van den Broek, voorzitter van de Raad van Toezicht van het LUMC: “Frida van den Maagdenberg brengt veel ervaring uit de wereld van de UMC’s naar het LUMC. Zij is o.a. nauw betrokken geweest bij de fusie van VUMC en AMC en recent bij de totstandkoming van het Integraal Zorgakkoord met VWS. Met haar brede financiële kennis en bestuurlijke ervaring gaat zij bijdragen aan de realisatie van een gezonde financiële basis voor de ambities van het LUMC op gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Zij bouwt verder aan het eerder in gang gezette traject ‘LUMC in transitie’.“

Ook Douwe Biesma, voorzitter van de Raad van Bestuur, is blij dat er met Frida van den Maagdenberg een ervaren en competente bestuurder toetreedt, met ervaring op veel gebieden. Niet alleen in de zorg, maar ook in het onderzoek en onderwijs. Biesma: “Frida brengt een scala aan ervaring met zich mee. Een mooie aanvulling op ons team van de Raad van Bestuur. We kijken er naar uit om met haar samen te werken.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen