Evidence based psychodiagnostiek congres

Array

Op 24 maart organiseert het NIP het congres ‘Evidence based psychodiagnostiek’. Alles op deze dag is gericht op de praktijk van de klinische (neuro)psychologie vanuit een trans-diagnostisch perspectief. Na afloop van deze dag weten deelnemers wat de meerwaarde, de voordelen én de beperkingen zijn van de diverse psychodiagnostische benaderingen.  

Programma 

Met Katinka Franken als dagvoorzitter start deze dag met keynote sprekers Paul van der Heijden (‘Psychodiagnostiek in perspectief’) en Marc Hendriks (‘Transdiagnostische (neuro-)psychologische diagnostiek’). Daarna vinden er maar liefst acht inhoudelijke workshops plaats. We sluiten de dag af met en een keynote van Han Berghuis (‘Diagnostiek en psychodiagnostiek in de GZ- en KP-opleidingen’) en een plenair debat onder leiding van Martine van Zandvoort, waarin de verschillende aspecten van de psychodiagnostische uitoefening in de praktijk aan bod komen. 

Datum: 24 maart 2023 

Locatie: Safari Meeting Centre, Burgers’ Zoo, Antoon van Hoofplein 1, Arnhem (Het park is tot 17 uur open en is na het symposium te bezoeken) 

Kosten: NIP-leden € 95 
Niet-leden € 225 
SPS-NIP-leden € 50 

Meer info: https://psynip.nl/events/nip-lbp-evidence-based-psychodiagnostiek-congres/  

Over het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)  

Het NIP is met zo’n 17.000 leden al meer dan 80 jaar de grootste beroepsvereniging van psychologen in Nederland. Wij zetten ons in voor de psycholoog als professional én voor de psychologie als vak. Dit doen we door de professionele standaard van de psychologen hoog te houden en de psychologie stevig op de kaart te zetten. Onze brede beroepsvereniging omvat met 16 secties en 3 kamers het gehele vakgebied en alle beroepsniveau’s. Van Gezondheidszorg tot Arbeid & Organisatie en van Kinder- en Jeugd psychologie tot Sociaal-Economische psychologie en van opleidingen en gz-psychologen tot specialisten. 

Wij staan op voor onze beroepsgroep en doen er alles aan om (toekomstige) psychologen de juiste support te bieden. Of het nu gaat om het verbreden of verdiepen van de vakkennis, het versterken van hun positie of het toegankelijker maken van het beroep. 

Bron: NIP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen