‘Zorg heeft dringend behoefte aan betere netwerken en technologie’

Array

Onderzoek Extreme Networks onder toonaangevende zorgorganisaties in VS

Ziekenhuizen en zorginstellingen kampen met problemen in hun operationele klinische processen, waaronder personeelstekorten, bezuinigingen en security. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van onvoldoende investeringen in technologie, met name netwerkinfrastructuur, stelt het rapport ‘Emerging from the COVID Pandemic’ van Extreme Networks en HIMSS.

Het onderzoek is uitgevoerd door Extreme Networks in samenwerking met de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) onder IT-beslissers van 100 Amerikaanse ziekenhuizen en zorginstellingen. HIMSS is een belangrijke vereniging van senior IT-managers in de gezondheidszorg in de VS. Zorgorganisaties worden volgens Nicole Ramage, Market Intelligence Manager en onderzoeker van HIMSS, geconfronteerd met personeelstekorten, bezuinigingen en cybersecurity. “Ze investeren dan ook steeds meer in hun netwerken zodat ze hun beveiliging op orde kunnen krijgen, de prestaties van applicaties en apparaten verbeteren en medewerkers efficiënter maken met innovatieve technologie. Verbeteringen aan hun netwerk en IT-infrastructuur kunnen bijdragen aan oplossingen voor deze problemen”, aldus Ramage.Tijdelijke oplossingen verergeren de situatie

Veel zorgorganisaties hebben in de coronapandemie snel moeten investeren in nieuwe technologie. “Omwille van de snelheid hebben ze de afgelopen jaren gekozen voor tijdelijke oplossingen maar die hebben hun problemen in principe alleen maar verergerd. Dit type oplossingen is namelijk niet ontworpen voor gebruik met duizenden apparaten, bandbreedte-intensieve applicaties en zeer actieve gebruikers”, stelt directeur Doug McDonald van Extreme Alliance van Extreme Networks.

“Een modern netwerk in de zorg ondersteunt duizenden apparaten en applicaties, zoals portals voor patiënten, hartmonitoren en MRI-scanners. Het netwerk levert een bijdrage aan verbeterde prestaties van nieuwe zorgapplicaties die de klinische productiviteit verhogen, ontlast IT-teams en verbetert de zorg voor patiënten. Tegen die achtergrond moeten ziekenhuizen en zorginstellingen hun bedrijfsnetwerken dus zien als een strategische investering en de oplossing voor de problemen die verouderde infrastructuur met zich meebrengen.”Belangrijkste bevindingen uit het onderzoek

Impact personeelstekorten en bezuinigingen

Personeelstekorten kunnen leiden tot verslechtering van zorg, haperingen in de processen van ziekenhuizen en hoger verloop onder zorgmedewerkers.

  • 84% van de respondenten noemt personeelstekorten onder zorgmedewerkers als hun belangrijkste probleem.
  • 77% van de directies noemt inflatie en financiële problemen als hun grootste uitdaging.
  • 90% van de ondervraagde organisaties heeft de investeringen in technologie verhoogd sinds het begin van de pandemie en 45% zegt het budget aanzienlijk te hebben verhoogd.

Impact tekort aan IT-medewerkers op de klinische productiviteit

  • 47% van de respondenten ziet het tekort aan IT-personeel als een van de top-3 uitdagingen.
  • 74% van de respondenten stelt dat de invoering van zorgsoftware en nieuwe technologie wordt belemmerd door de schaarste aan goed opgeleide IT-medewerkers en dat organisaties hierdoor geen gebruik kunnen maken van nieuwe technologie die de zorg kan verbeteren.
  • Volgens 66% van de respondenten duren routinematige IT-taken langer door een tekort aan IT-mensen.
  • 55% beweert dat de tijd voor het oplossen van IT-problemen en fouten is toegenomen, wat een negatieve invloed heeft op de productiviteit van medewerkers.
  • Om de problemen op te lossen, is ruim 25% van de ondervraagden van plan te investeren in het upgraden en uitbreiden van hun netwerkinfrastructuur.

Security, cloud en software zijn belangrijkste investeringen

  • 59% van de respondenten zet de uitdagingen op het gebied van security in hun top 3 van organisatorische uitdagingen.
  • 54% noemt beveiliging als belangrijkste investering in de komende 12-18 maanden.
  • 36% ziet moderne zorgtoepassingen als belangrijkste investering in technologie.
  • 75% van de technologische besluitvormers met begroting zegt van plan te zijn de cloudinfrastructuur in de komende 12-18 maanden te updaten.

Inzetten op draadloos

  • van de respondenten is 93% het eens met de stelling dat het netwerk een belangrijke rol speelt in het succes van de activiteiten van een ziekenhuis en de beleving van patiënten.
  • 96% gebruikt wifi voor mobiele apparaten
  • 84% stelt dat wifi noodzakelijk is voor de algemene beleving van patiënten in zorginstellingen.
  • 83% van de ondervraagde instellingen gebruikt wifi voor het monitoren van patiënten.
  • 80% van de zorgorganisaties met meer dan 5,1 miljard dollar aan inkomsten maakt eerder gebruik van locatiediensten op basis van wifi die cruciaal kunnen zijn bij het beheer van werkzaamheden.

Bron: HIMMS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen