Patiënten kinderafdeling VieCuri verrast met cadeaus en workshop van finalisten LEGO Masters

Een sierlijk zeepaard, een zeeschildpad of een vuurrode krab. Grote kans dat je deze, of andere onderwaterdieren, tegenkomt bij ziekenhuis VieCuri. Vanaf 5 juli krijgen kinderen die als patiënt zijn opgenomen op de kinderafdeling hun eigen onderwaterdier in LEGO om zelf te bouwen. De dieren zijn bedacht door Arne Dielis en Sander van Kreijl, finalisten van het televisieprogramma LEGO Masters van RTL.

Kinderarts Karin van Dael vroeg collega Arne Dielis, zelf internist bij VieCuri, om zijn passie voor LEGO naar de Kinderafdeling te brengen. Arne en Sander ontwierpen vervolgens zeven unieke VieCuri-diertjes in het thema van de afdeling, de onderwaterwereld. Arne Dielis: “We willen de kinderen in het ziekenhuis graag een beetje afleiding geven. Dat kan door te bouwen met LEGO en door te praten over wat je maakt. Bij iedere set zitten verschillende oogjes zodat kinderen hun dier een emotie mee kunnen geven. Kijkt het dier blij of juist niet? We hopen dat het na afloop een mooi aandenken is aan een misschien toch wel vervelende periode in het ziekenhuis.”

Wedstrijd

Arne en Sander geven bij de start van het project een bouwworkshop. Ook is er iedere maand een bouwwedstrijd in het ziekenhuis waarbij de kinderen een mooie prijs kunnen winnen met hun eigen LEGO-creatie. De diertjes waarmee de kinderen aan de slag gaan variëren in moeilijkheidsgraad. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht, zij krijgen een set DUPLO.

Donateurs

Dit project is mogelijk gemaakt door VieAmi, de vriendenstichting van VieCuri. De financiering daardoor is voor ongeveer een jaar veiliggesteld. VieAmi zoekt donateurs die LEGO-pakketjes willen doneren aan kinderen zodat het project langer kan doorgaan. Dat kan al voor 5 euro per pakket. Voor meer informatie zie www.vieami.nl. VieAmi heeft ook een video gemaakt over dit project, zie deze link: https://www.youtube.com/wat

Bron: Viecuri

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen