Remco Bakker benoemd tot Voorzitter Raad van Bestuur CIZ

Array



Per 1 september 2023 is Remco Bakker benoemd tot bestuursvoorzitter bij het CIZ. Sinds maart 2023 vervulde hij de rol van waarnemend voorzitter van de Raad van Bestuur.

Remco Bakker heeft vele jaren ervaring als zorgbestuurder in de langdurige zorg en ook in het sociaal domein. In mei 2021 trad hij aan als lid van de Raad van Bestuur bij het CIZ.

Remco Bakker volgt hiermee Christa Klijn op, de voormalige bestuursvoorzitter van het CIZ die in april 2023 de overstap maakte naar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Remco Bakker:
‘We staan voor een enorme maatschappelijke opgave. De toegankelijkheid van de zorg staat onder druk en we zien de cliënt steeds meer in het gedrang komen. Dit geldt met name voor de meest kwetsbaren onder ons. In dit veranderend zorgveld, willen we als CIZ, nog meer dan voorheen, agenderend zijn. De maatschappelijke opgave vraagt ook om een krachtige samenwerking tussen uitvoering, beleid en politiek. Daarmee geven we de burger het vertrouwen dat hij zich gezien, gehoord en geholpen voelt. Als bestuursvoorzitter wil ik mij hiervoor sterk maken.’

Over het CIZ


Het CIZ is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is verantwoordelijk voor de afhandeling van aanvragen voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Tevens indiceert het CIZ voor besluiten op basis van de Wet zorg en dwang (Wzd). Tot slot heeft het CIZ een adviestaak bij het Besluit uitvoering kinderbijslag (Buk) voor het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid.

Bron: CIZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen