Zelfstandig met hulp van een alarmknop

Langer thuis blijven wonen is een wens die veel ouderen koesteren. Het gevoel van vertrouwdheid en onafhankelijkheid dat hun eigen, vertrouwde woning biedt, is onbetaalbaar. Gelukkig heeft de moderne technologie een prachtig hulpmiddel geïntroduceerd dat ervoor zorgt dat zelfstandig blijven wonen voor steeds meer ouderen mogelijk is: de noodknop ouderen. Een handig apparaatje waarmee men overal en op ieder moment om hulp kan vragen.

Noodknop ouderen

Ouderen die alleen wonen, zijn vaak bezorgd over hun veiligheid, vooral als ze alleen thuis zijn. En zijn het niet de ouderen zelf die zich zorgen maken, dan zijn het wel hun naasten en mantelzorgers. Een noodknop ouderen verlicht deze zorg.

Exacte locatie

Wanneer een oudere een alarmknop draagt, of dit nu in de vorm van een horloge of losse knop is, betekent het dat hulp altijd binnen handbereik is. In noodgevallen kunnen ouderen simpelweg op de rode knop drukken om hulp te vragen en wordt hun exacte locatie naar familie of een zorgcentrale gestuurd.

Geestelijke gezondheid

Het behoud van zelfstandigheid is van groot belang voor ouderen. Het dragen van een noodknop draagt bij aan de fysieke gezondheid, bewegen en er op uit gaan wordt immers een stuk veiliger. Er wordt eerder iets ondernomen. Maar het komt ook de geestelijke gezondheid ten goede. De noodknop vermindert stress en het gevoel van eenzaamheid. Uiteraard moeten we ervoor waken dat een noodknop niet een vervanging wordt voor persoonlijke aandacht en bezoek. Dit blijft altijd de mooiste vorm van zorg die je kunt geven.

Nauwkeurige locatiebepaling

De alarmknop vermindert niet alleen stress van de oudere die ‘m draagt, maar zeker ook van naasten en mantelzorgers. Het is nu eenmaal niet altijd mogelijk om dichtbij te zijn. Maar het idee dat je altijd verbonden bent en dus altijd weet waar iemand is, geeft een hoop rust.
Of iemand nu binnen of buiten is, de locatie wordt altijd nauwkeurig weergegeven. In geval van nood kan dit het verschil maken tussen snel herstel en langdurig ziekbed

Eenvoudig in gebruik

De alarmknop ouderen van LifeWatcher is eenvoudig in gebruik. Het apparaatje zelf is klein, handzaam en de knoppen zijn intuïtief. Dat betekent dat iedereen direct weet wat hij/zij moet doen in geval van nood. De bijbehorende gratis app geeft de mantelzorgers de gelegenheid om op ieder moment te zien waar de oudere is. Ook kunnen zij via de app overige functies instellen. Zo is er naast alarmeren, ook de mogelijkheid tot monitoren en bijvoorbeeld veilige zones in te stellen. Een veilige zone maakt het mogelijk om een melding te ontvangen wanneer de drager van de noodknop buiten een bepaalde zone komt en mogelijk dreigt te verdwalen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een reactie

Recente artikelen