Zorgverzekeraars vragen politiek om duidelijke keuzes voor toegankelijke zorg

Zorgverzekeraars Nederland dringt bij de politieke partijen aan op aandacht voor drie cruciale peilers om de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg in Nederland te waarborgen, zo blijkt uit een verkiezingsmanifest dat de organisatie heeft uitgebracht.

  1. Bouwen aan een Gezond Nederland Zet heldere, overkoepelende doelstellingen neer voor een Gezond Nederland in 2040. Investeer in welvaart op brede schaal, het sociaal domein en de gezondheid van de jeugd. Blijf het duurzaamheidsinitiatief GreenDeal Duurzame Zorg steunen en vergroot de financiële bijdrage uit het Klimaatfonds om de vergroening van zorgvastgoed te stimuleren.
  2. Versterken van de toegankelijkheid van de zorg Houd vast aan de overeengekomen afspraken uit het Integraal Zorgakkoord. Verbeter de toegankelijkheid van eerstelijnszorg voor kwetsbare individuen, implementeer passende zorgoplossingen, versnel de digitalisering van de zorgsector, ga voor een geïntegreerd zorgaanbod en maak optimaal gebruik van de samenwerkingsmogelijkheden en ondernemersinitiatieven binnen ons zorgstelsel.
  3. Nederland voorbereiden op een vergrijzende maatschappij Met de vergrijzing van Nederland in het vooruitzicht, wordt een proactieve overheid vereist die de gemeenschap voorbereidt op gezamenlijke zorgverlening aan onze ouderen in lokale wijken. Vertaal de voorstellen uit het Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) programma naar concrete acties. Behoud aantrekkelijke arbeidsomstandigheden in de ouderenzorg en bouw voldoende woningen die geschikt zijn voor verschillende levensfasen.

Alle punten uit het verkiezingsmanifest van Zorgverzekeraars Nederland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een reactie

Recente artikelen