Ziekenhuis VieCuri voert 1e arthroscopische botblok-procedure in Nederland uit, procedure om schouder weer stabiel te maken

Vorige week is in VieCuri Medisch Centrum de eerste arthroscopische botblok procedure in Nederland uitgevoerd. Onze schouderspecialisten Okke Lambers Heerspink en Freek Hollman voerden samen met hun team de operatie uit. Deze operatie wordt gedaan bij patiënten waarbij de schouder uit de kom is geweest en waarna de patiënt instabiliteitsklachten blijft houden. Het doel van de operatie is om de schouder weer stabiel te maken, zodat deze niet meer uit de kom gaat in de toekomst.

Tijdens deze operatie wordt een botblokje aan de voor- of achterzijde van het kommetje van het schoudergewricht vastgezet. Dit wordt gedaan met behulp van stevige hechtdraden. Deze operatie is een kijkoperatie. Dit betekent dat de orthopeed goed zicht heeft op hoe het botblokje wordt vastgezet. Daarnaast wordt er geen grote wond gemaakt, waardoor het herstel na de operatie sneller gaat. Deze relatief nieuwe techniek is een mooie aanvulling op de behandelingen die al in ziekenhuis VieCuri worden aangeboden.

Niet elke vorm van schouderinstabiliteit is geschikt voor deze operatie, dus er zal altijd een weloverwogen beslissing samen met de patiënt gemaakt worden om de juiste keuze op maat te maken.

Bron: VieCuri

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen