Zorgen Nederlandse Zorgverzekeraars over Gebrek aan Bestaanszekerheid

Array

Het is een groeiende zorg onder Nederlandse zorgverzekeraars: het toenemende aantal landgenoten dat kampt met een schrijnend gebrek aan bestaanszekerheid. Zowel volwassenen als kinderen lopen gezondheidsrisico’s omdat ze simpelweg niet de financiële middelen hebben voor elementaire behoeften, zoals degelijke voeding, geschikte huisvesting, sportmogelijkheden en zelfs basislichamelijke verzorging. Doordat er onvoldoende ondersteuning is voor maatschappelijke problemen, belandt een groeiende groep mensen in de gezondheidszorg als laatste vangnet. Deze toenemende belasting legt een druk op de gezondheidszorg, en met de vergrijzing die gestaag voortschrijdt, dreigt de toegang tot zorg in gevaar te komen.

Het is een stap in de juiste richting dat het demissionaire kabinet tracht de bestaanszekerheid te herstellen. Echter, een nieuw kabinet zal moeten investeren in een gezonde samenleving. Het behoud van toegankelijke gezondheidszorg is van cruciaal belang. Zorgverzekeraars doen een dringende oproep aan politieke partijen om de maatschappelijke ondersteuning en jeugdzorg te versterken, en om de samenleving voor te bereiden op de groeiende populatie ouderen, waarbij solidariteit een sleutelrol speelt. Momenteel werken zorgverzekeraars nauw samen met zorgaanbieders om de zorg beter te organiseren in wijken, steden en regio’s. De zorgsector staat voor de enorme uitdaging om een evenwicht te vinden tussen het behouden van toegankelijkheid, het voorkomen van wachtlijsten, het handhaven van de zorgkwaliteit, het verminderen van de werkdruk van zorgverleners en het betaalbaar houden van de zorg voor premiebetalers, overal in Nederland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen