Eerste benefietgala De Hoogstraat Revalidatie groot succes

Array

De Hoogstraat Revalidatie heeft afgelopen vrijdagavond € 204.662,14 opgehaald tijdens haar allereerste benefietgala. De opbrengst van deze avond gaat volledig naar het Body Weight Support System. Dit is een oefen- en trainingsapparaat waarin revalidanten eerder en sneller de eerste stappen kunnen maken in hun revalidatie.

Het gala stond in het teken van het 75-jarig jubileum van De Hoogstraat. Kobien Mijland, bestuurder bij De Hoogstraat Revalidatie, spreekt van een bijzondere en gedenkwaardige avond: “Het gehele jaar door hebben we al diverse activiteiten georganiseerd om ons jubileum te vieren. Deze avond is natuurlijk wel de kers op de taart. Dat zoveel mensen De Hoogstraat een warm hart toe dragen is natuurlijk fantastisch”. 

Opening door Prinses Margriet

Het gala werd feestelijk geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet en Chef de Mission van de Paralympics Esther Vergeer. Prinses Margriet is al jarenlang beschermvrouwe van het Vriendenfonds van De Hoogstraat. Ook de Commissaris van de Koning, de heer Oosters en de logo-burgemeester van Utrecht de heer Eerenberg waren aanwezig. De presentatie van de avond was in handen van oud-olympisch schaatskampioene Marianne Timmer samen met Cees Wijburg.

Bijzondere ontmoeting oud-revalidant en haar revalidatie-arts

Tijdens het diner was er een bijzondere ontmoeting tussen oud-revalidant Sanne en haar revalidatiearts Catja. Zij traden samen op voor de 130 gasten. Revalidanten vertelden over hun herstel in het revalidatiecentrum en wat het Body Weight Support System voor hen kan betekenen. De avond werd afgesloten door musicalster Antje Monteiro met een spetterend optreden.

De opbrengst werd onder meer opgehaald door tafelverkoop, spontane giften tijdens de avond en een veiling met unieke kavels. De kavels werden vakkundig verkocht door veilingmeester Johan van Streun.

“We weten nu dat we kunnen gaan investeren en dat we het Body Weight Support System kunnen kopen. We staan reeds klaar om hiermee vanaf maandag aan de slag te gaan. Hoe eerder, hoe beter voor onze revalidanten”, laat Kobien Mijland weten.

De Hoogstraat Revalidatie

Al 75 jaar helpt De Hoogstraat mensen na een herseninfarct, ernstig ongeluk of zware behandeling tegen kanker. Als een kind, jongere of volwassene te maken krijgt met beperkingen, heeft dit gevolgen voor het dagelijks leven en de toekomst. Samen met de revalidant richten wij ons op de mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk te leven met een beperking of chronische ziekte; jong of oud. Zo kunnen onze revalidanten hun leven weer inrichten zoals zij dat willen en volop meedraaien in de maatschappij.

Bron: De Hoogstraat

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen