Breinspoken.nl: unieke website voor kinderen van jonge ouders met dementie

Ben je tussen de 4 en 18 jaar oud en heeft een van je ouders dementie?

Dan is de website Breinspoken.nl er voor jou! Vanaf vrijdag 10 november vind je daar alles wat je wilt weten over dementie. Breinspoken.nl: een unieke website voor kinderen van jonge ouders met dementie.

Als jonge mantelzorger heb je thuis meer verantwoordelijkheden dan leeftijdsgenoten. In onze ogen ben jij een jonge superheld die alles wat je moet aanpakken aankan. Breinspoken.nl is speciaal voor jou ontwikkeld, als de Marvelous Mantelzorger!

Op deze website legt het Breinspookje uit wat dementie is, welke veranderingen er in je gezin kunnen optreden, welke emoties je kunt ervaren en hoe je hiermee om kunt gaan. Je bent namelijk niet de enige. Bekijk het op vrijdag 10 november op www.breinspoken.nl. Neem een kijkje op de website alleen of samen met iemand die je vertrouwt.

Breinspoken.nl: een unieke website voor kinderen van jonge ouders met dementie.

Zomerkamp Breinspoken

Misschien heb je het Breinspookje al ontmoet tijdens het zomerkamp Breinspoken. Daar kun je elk jaar samen met je moeder of vader zonder dementie ervaringen delen met andere kinderen die ook een ouder met dementie hebben. Je kunt vooral plezier hebben met elkaar en hoeft niets uit te leggen, omdat de andere kinderen hetzelfde meemaken.

Ook voor ouders, leerkrachten en zorgprofessionals

Als ouder, leerkracht of zorgprofessional kun je samen met de kinderen (of zelfstandig) op de Breinspoken-website ontdekken hoe je de kinderen het beste kunt ondersteunen, zodat ze als veerkrachtige individuen kunnen opgroeien. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de berichten met ervaringen van andere kinderen op de website.

Het platform Breinspoken.nl is tot stand gekomen in samenwerking met grote dank aan: Lightbase (website), Marieke Dooremalen (animatiefilms), Sammy Godding (illustraties) en Martine Winkel & Andrea Oostijen (teksten).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een reactie

Recente artikelen