Samenwerkingsovereenkomst Fresh Unieke Mondzorg en Leger des Heils

Array

Fresh Unieke Mondzorg en het Leger des Heils hebben eind januari een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de mondzorg aan kwetsbare ouderen, (ex-) verslaafden, psychiatrische patiënten, mensen met een verstandelijke beperking en anderen die zijn aangewezen op steun van het Leger des Heils. In Almere, Maarssen, Rotterdam en Baarn heeft het Leger des Heils eigen verpleeghuizen. Fresh Unieke Mondzorg verleent (mobiele) mondzorg en ondersteund managers en verzorgenden, zodat ze goed in staat zijn bewoners te helpen met de dagelijkse mondverzorging. Fresh Unieke Mondzorg zorgt er verder voor dat de instellingen aan alle wettelijke verplichtingen op het gebied van mondzorg voldoen.

De organisaties richten zich tevens op de mondzorg van mensen in inloopcentra en opvangcentra van het Leger des Heils. Daar komen veel (ex)verslaafden, psychiatrische patiënten en mensen die alles zijn kwijtgeraakt en geen uitweg meer zien. In eerste instantie gaat het er om hen pijnvrij te houden van mondproblemen. Maar daarnaast is het de doelstelling om ze weer een toonbaar gebit te geven. Want zonder toonbare lach, is het moeilijk een nieuw bestaan op te bouwen en mee te doen in de samenleving.

De zorg wordt daar waar mogelijk bekostigd uit reguliere vergoedingen en subsidies, maar deels ook uit sponsoring van Fresh Unieke Mondzorg en dentale bedrijven.

Fresh Unieke Mondzorg en het Leger des Heils gaan de samenwerking voor onbepaalde tijd aan en zullen jaarlijks de voortgang evalueren. Beide organisaties werken vanuit de gedachte dat iedereen in Nederland een goede mondzorg dient te krijgen, ook mensen aan de zelfkant van de samenleving die op een bepaald moment niet (meer) in staat zijn hun eigen zorg te regelen. Het doel is dat ze zelf weer de regie over hun eigen leven nemen, en dus ook over hun mondzorg.

Bron: Fresh Unieke Mondzorg en het Leger des Heils 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen