Zeeuwse ziekenhuizen declareren omzetverlies

Array

geld3-200x183Zeeuwse ziekenhuizen gaan 4,7 miljoen euro claimen bij een speciaal zorgverzekeringsfonds. Dat blijkt uit navraag bij ZorgSaam in Terneuzen en het ADRZ in Goes. Het ADRZ verwacht 4,3 miljoen euro te krijgen over het jaar 2012. ZorgSaam 400.000 declareert euro voor twee jaar. Door een nieuwe rekenmethode voor behandelingen lopen beide ziekenhuis veel geld mis. Maar eerder is een afspraak met het Rijk gemaakt, dat ziekenhuizen dat geld kunnen declareren. Dat loopt via een zorgverzekeringsfonds.

Tijdelijk
Het gaat om een tijdelijke regeling. Volgend jaar mogen de ziekenhuizen hun hand nog één keer ophouden bij het fonds. Ze kunnen dan 70 procent van het omzetverschil declareren. Daarna moeten ziekenhuizen een tegenvallende omzet zelf opvangen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen