Gezond Leven 2008, eerste Nationale Gezondheidsbeurs in Nederland

Array

Op 25, 26 en 27 januari vindt in de Jaarbeurs Utrecht de nieuwe beurs Gezond Leven 2008 plaats. Nooit eerder was er een landelijk evenement waar alles is te vinden over gezond(er) leven en langer gezond blijven en men zich op allerlei manieren ter plekke kan laten testen. De belangrijkste thema’s van de beurs zijn preventie, gezondheidsbevordering en –bescherming. De heer H. Stam, directeur van de Nederlandse Hartstichting en lid van de stuurgroep Convenant Overgewicht opent de beurs vrijdag 25 januari om 10.00.

De beursvloer is opgedeeld in verschillende zones: Medisch, Voeding, Verzorging, Kuren & Therapieen en Sport & Avontuur. In samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Dietisten en de Nederlandse Vereniging van Mondhygienisten is er respectievelijk een Voedingspaviljoen en een Mondzorgpaviljoen. Verder is er nog een Oor-, Oog-, Huid- en Gezond Zwanger Zijn Paviljoen in samenwerking met diverse overkoepelende Nederlandse organisaties/verenigingen.



Bezoekers ontvangen bij de entree het beursmagazine met daarin de Gezond Leven Preventie Route. Hiermee volgt de bezoeker bij aankomst een wandelparcours over de beurs langs interactieve stands waar gezondheid check-ups worden uitgevoerd, zoals gehoortesten, oogtesten, polsdiagnoses, tandvlees controle, bloeddrukmeting, huidtest, migrainetest, vetmetingen, etc, etc.

Tijdens de beurs biedt het lezingentheater een hoogwaardig en interessant lezingenprogramma in samenwerking met gerenommeerde instituten en professionals. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn: overgewicht, kinderen en voeding, feiten en fabels door de Ned. Vereniging van Dietisten.
Het volledige programma en de deelnemers van de beurs zijn te vinden op www.denationalegezondheidsbeurs.nl

Openingstijden:
vrijdag 25 januari 2008 10.00 – 17.00 uur
zaterdag 26 januari 2008 10.00 – 17.00 uur
zondag 27 januari 2008 10.00 – 17.00 uur

Entree: € 15,- per persoon
Meer informatie: www.denationalegezondheidsbeurs.nl

De beurs is onderverdeeld in de volgende themazones:

medisch
Hoe gezond ben ik?
In de Zone Medisch worden al je medische vragen beantwoord, zoals over je ogen, gezond zwanger worden en zijn, over gezond slapen, gezonde bloeddruk en veel meer.
Oog Paviljoen
Oor Paviljoen
Gezond Zwanger Worden Paviljoen
Gezond Zwanger Zijn Paviljoen
bezoek deze zone

voeding

Heerlijk Gezond Eten
In de Zone Voeding krijg je alle vragen beantwoord over wanneer ben je te dik, hoe herken ik gezonde en ongezonde vetten, heeft voedsel effect op het gedrag van mijn kind, hoe kook ik gezond, wat is gezond en wat niet en veel meer. Ga voor Gezonde Voeding!
Paviljoen Voeding

verzorging

Dagelijkse verzorging en gezond leven
In de Zone Verzorging zijn Huidtherapeuten, Mondhygienisten en Tandartsen aanwezig. Je vind er o.a. alles over je Mondgezondheid (check je tandvlees!), maar ook over kronen, poetsen en optrekkend tandvlees. In het Huid Paviljoen kun je terecht voor vragen aan de Huidtherapeuten.
Paviljoen Mondzorg en het Huid Paviljoen
bezoek deze zone

kuren en therapieen

Ga voor Gezonde Kuren!
De Zone Kuren en Therapieen loop je binnen vanuit de Zone Voeding en de Zone Verzorging. Bewonder de Thalasso centra in Tunesie en leer alles over de ontspanning van Water Therapie. Sauna, waterbehandelingen, massages en veel meer in deze heerlijke zone.

sport en avontuur

Een volledige check-up
De Overige Zones op Gezond Leven 2008 zijn de Zones Sport / Avontuur en Veilig en Gezond Wonen. Test uw conditie op de Runners loopband! Bezoek de Eet en Beweeg Truck voor een volledige check-up.

Via deze website kan je je aanmelden voor een kortingsbon voor Gezond Leven 2008.

Gezond Leven 2008 zal plaatsvinden van 25 januari tot en met 27 januari 2008 in de Jaarbeurs Utrecht. De nieuwe consumentensensatie over Langer Gezond Blijven. Zij verzoeken u de gevraagde gegevens in te vullen. Aan het einde van de registratie ontvangt u een gratis blad naar keuze en de kortingsbon (t.w.v. 3 Euro). Deze neemt u mee naar de entree van de beurs.

Voor meer informatie over alle inns en outs van de beurs bezoekt u de officiele beurswebsite: www.denationalegezondheidsbeurs.nl

Recente artikelen