Cardiologie Centrum AMC moet wachttijden verminderen

Array

Het Cardiologie Centrum AMC– schuin tegenover het Academisch Medisch Centrum – is vanaf vandaag geopend. Daar kunnen hartpatie?nten terecht voor zorg die niet spoedeisend en minder complex is. Zo krijgt het AMC meer ruimte voor patie?nten die ingewikkelde zorg nodig hebben, en kunnen andere hartpatiënten uit de regio van het AMC sneller geholpen worden.

Het Cardiologie Centrum AMC is een samenwerking tussen het AMC Hartcentrum en Cardiologie Centra Nederland (CCN). Het is gevestigd aan de Paasheuvelweg 26, op de begane grond van een kantorengebouw. Sommige spreekuren zullen daarnaartoe verhuizen. “Onze patiënten houden hun eigen arts, alleen de locatie verandert”, zegt cardioloog Michiel Winter van het Hartcentrum.

Spoed of niet

Zorg die niet spoedeisend is, verhuist naar de overkant. Zoals het preventie- spreekuur en de screening van familieleden van iemand die aan plotse hartdood overleed. En de zorg voor patiënten die voor controle komen na een hartinfarct of een openhartoperatie.

Cardiologie Centrum AMC

Aanleiding voor de oprichting van het Cardiologie Centrum AMC is de onvrede over de steeds langere wachtlijsten. De regiofunctie die het AMC heeft voor mensen met hartproblemen botste met de ‘tertiaire functie’, dat wil zeggen de zorg voor patiënten met ingewikkelde hartproblemen die speciale expertise vereist. Door een deel van de zorg naar het nieuwe centrum te verplaatsen, kunnen de wachttijden voor hartpatiënten uit de omgeving van het AMC waarschijnlijk fors omlaag. “Het betekent ook dat spoedpatiënten hier kunnen blijven, bij hun eigen cardioloog”, aldus Winter.

Bron: AMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen