Arts en verpleegkundige UMC St. Radboud bedreigd bij hulp na fatale aanrijding

Array

De twee jongens die vrijdagavond in Nijmegen met hun scooter een voetganger aanreden op een zebrapad, blijken zich vervolgens in het UMC St Radboud ernstig te hebben misdragen. De twee, 18 en 19 jaar oud, bedreigden en beledigden een arts en verpleegkundige, die bezig waren het leven te redden van het 50-jarige slachtoffer.  Bij de ingang van de eerste hulp ontstond onrust nadat een groep van twintig jongeren, onder wie familieleden, niet werd binnengelaten. Negen politieagenten hebben samen met de Dienst Beveiliging van het ziekenhuis de groep buiten moeten houden, zo meldt De diverse bronnen.De man overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen. Het tweetal was net als het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Ze hadden de voetganger geschept terwijl ze op de vlucht waren voor de politie. Omdat ze al door de politie waren aangehouden, stonden de twee voortdurend onder toezicht van twee agenten.

De twee jongens zitten nog vast en worden vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid. De aanklacht tegen een 18-jarige Nijmegenaar en een 19-jarige Beuningenaar is dan ook doodslag. Ook wordt hen roekeloos rijden met als gevolg een dodelijk ongeluk ten laste gelegd. Dat melden politie en justitie. Op doodslag, iemand opzettelijk van het leven beroven, staat een maximum celstraf van vijftien jaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Arts en verpleegkundige UMC St. Radboud bedreigd bij hulp na fatale aanrijding"

  1. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    De “Familie”heeft een excuusbrief. De familie van een van de scooterrijders, die vorige week vrijdag betrokken waren bij het dodelijk ongeval, heeft in een brief aan dagblad De Gelderlander haar excuses gemaakt aan de nabestaanden van het slachtoffer, de medewerkers van het Radboudziekenhuis en alle andere betrokkenen. Bij het ongeval kwam de 50-jarige Mario van de Geijn uit Arnhem om het leven.

    Komt me over al getypt door een of andere sociaal werker….

    http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/article6127050.ece

Comments are closed.

Recente artikelen