Prismant in grote financiële problemen

Array

Prismant staat onder surseance van betaling
Prismant heeft surseance van betaling aangevraagd. Gisterochtend heeft de rechtbank in Utrecht de surseance toegekend. Ook de partners van Prismant: CC Zorgadviseurs, WalvisConsultingGroep staan inmiddels onder voorlopige surseance.

Er is inmiddels een bewindvoerder aangesteld en deze doet een onderzoek om te bekijken of een doorstart gemaakt kan worden.Een voorlichter wilde niet speculeren over de levensvatbaarheid van het bedrijf. Lopende activiteiten  van Prismant worden gedurende het onderzoek voortgezet. De organisaties hopen een doorstart te maken met hun potentieel gezonde activiteiten.De organisaties sloten 2009, volgens Zorgvisie, af met een gezamenlijk verlies van 3 miljoen euro. Het totale bedrijf heeft 125 medewerkers in dienst. Het voortbestaan van het gehele bedrijf is op dit moment onzeker. Vanaf 22 maart zouden deze organisaties samen verder gaan onder de naam Synzo. De teruglopende vraag naar onderzoek, consultancy en informatiediensten zou één van de oorzaken zijn van de financiele malaide. Inspanningen om de kosten terug te dringen, hebben volgens de organisatie onvoldoende effect gehad. Daarnaast was de verkoop van het kantoorpand een financiele strop. Het totale bedrijf heeft 125 medewerkers in dienst. Prismant, CC zorgadviseurs en Walvis ConsultingGroep hebben zelf, direct na het bekend raken van de cijfers over 2009, surseance van betaling aangevraagd. Op deze manier hoopt het bedrijf de belangen van crediteuren, klanten en medewerkers zo veel mogelijk te waarborgen. Naar verwachting is het mogelijk om een doorstart te maken met de potentieel gezonde activiteiten van de organisatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen