Academische Jaarprijs 08/09 nadert hoogtepunt

Array

plasterk_2_mediumVoor de acht finalisten van de Academische Jaarprijs 08/09 nadert de climax. Wint Ab Osterhaus van het Erasmus MC met zijn ‘Flu Fighters’? Of winnen de taalonderzoekers van het Meertens Instituut, met hun ‘Taaldetector’ deze week nog volop in de schijnwerpers van weblog GeenStijl, de hoofdprijs van 100.000 euro? Woensdagavond 7 oktober ontvangt het winnende team de cheque van 100.000 euro uit handen van minister Ronald Plasterk (OCW) tijdens de finale in Museum Boerhaave te Leiden.

Uit 29 inzendingen koos de jury, bestaande uit Piet Borst, Adriana Esmeijer, Leo Halvers, Rob van Hattum en Rick van der Ploeg (voorzitter), de acht beste plannen voor deze slotronde. Naast Osterhaus en het Meertens Instituut, zijn dat onderzoeken van het Academisch Medisch Centrum, een tweede team van Erasmus MC en finalisten van de universiteiten van Nijmegen, Delft, Utrecht en Amsterdam. Ionica Smeets van het Mathematisch Instituut van de Universiteit Leiden en bekend van de Wiskundemeisjes is dagvoorzitter.

Op woensdag 7 oktober besluit de jury welk team het beste plan heeft bedacht om het eigen wetenschappelijk onderzoek aansprekend onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Een voorproefje van hun plannen gaven de teams al tijdens televisieprogramma Noorderlicht Nieuws van de VPRO en in een serie portretten in NRC Handelsblad en nrc.next.

AJPlogo-met-08-09fcDe Academische Jaarprijs is een initiatief van NRC Handelsblad in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De editie 2008-2009 komt mede tot stand dankzij mediapartner VPRO en sponsors Mercedes-Benz Nederland, AcademicTransfer, Leiden Marketing en Gemeente Leiden. Vorig jaar won team Barthel (Rijksuniversiteit Groningen) met hun onderzoek ‘ontdek het onzichtbare heelal’. Dit jaar wordt de Academische Jaarprijs voor de vierde keer uitgereikt.

De 8 genomineerde voorstellen van dit jaar (alfabetisch op teamnaam):

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen