Onderscheiding voor Ascom Myco op Red Dot Award: Product Design 2015

Array

De Ascom Myco, een smartphone speciaal ontwikkeld voor zorgverleners door Ascom, is op de Red Dot Award 2015 in de categorie Product Design onderscheiden met een ‘eervolle vermelding’. Deze onderscheiding is aan de nieuwe smartphone toegekend door de kwaliteit en innovatiekracht die het product kent. De Red Dot Award wordt gezien als de belangrijkste wedstrijd voor productontwerp.

De Ascom Myco is ontwikkeld voor en door de zorg. Met de smartphone hebben zorgverleners op ieder moment en op elke plek binnen de zorginstelling toegang tot de informatie die zij nodig hebben over hun patiënten. reddot-109-66Bij de vormgeving van het product is rekening gehouden met de dagelijkse realiteit van de gezondheidszorg die veel van apparatuur vergt. Zo heeft de smartphone een robuuste en duurzame uitstraling.

De internationale jury, bestaande uit 38 leden, heeft tijdens de Red Dot Award bijna vijfduizend producten uit 56 verschillende landen beoordeeld. De meest vernieuwende producten en de producten die de jury wisten te overtuigen met hun doordachte design, ontvingen een onderscheiding.

Professor dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Award: “Al zestig jaar komen de meest gerespecteerde designdeskundigen in Essen bijeen om de beste ontwerpen te beoordelen en diegene met de hoogste kwaliteit te onderscheiden.” Hij vervolgt: “De prijswinnaars van de Red Dot Award: Product Design 2015 leveren goede prestaties en hebben hun onderscheiding dan ook echt verdiend.” Met de onderscheiding zal de Ascom Myco vier weken lang te zien zijn op een speciale expositie in het Red Dot Design Museum te Essen genaamd ‘Design on Stage’, alvorens het product wordt toegevoegd aan de permanente collectie van het museum. Daarnaast wordt het product gepresenteerd via diverse kanalen van Red Dot.

Over de Red Dot Award
De Red Dot Award is in het leven geroepen door Design Zentrum Nordrhein Westfalen en is met circa 17.000 inzendingen per jaar, één van de meest gerespecteerde ontwerpwedstrijden ter wereld. De onderscheiding ‘Red Dot’ is een internationaal keurmerk dat staat voor ontwerpkwaliteit.
Om de diversiteit van ontwerp te waarborgen is de Red Dot Design Award onderverdeeld in drie categorieën, namelijk: Product Design, Communication Design en Design Concept.
Ontwerpers, fabrikanten en bureaus die de onderscheiding krijgen, mogen gebruik maken van het Red Dot-winnaarslabel en krijgen diverse privileges zoals de presentatie van het product op Red Dot Online, in het Red Dot Design jaarboek, in de Red Dot app en op Red Dot 21. Daarnaast worden de winnende producten bekendgemaakt bij de internationale pr-activiteiten van Red Dot en een jaar lang tentoongesteld in het Red Dot Design Museum te Essen.

Bron: Ascom

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen