Zorgbelang Groningen: Apotheekhoudende huisarts moet geneesmiddeldossier schriftelijk meegeven

Array

De apotheekhoudende huisartsen in Groningen moeten patienten inzage geven in hun geneesmiddeldossier, aldus zorgbelang Groningen.
Zorgbelang Groningen komt op voor de belangen van patienten. Apotheken, huisartsenposten en ziekenhuizen kunnen de patienteninformatie tegenwoordig terugvinden in het elektronisch medisch dossier aldus het Zorgbelang. In werkelijkheid vindt dit echter nog op kleine schaal plaats. Zo kunnen huisartsen in een zeer beperkt aantal gevallen op de huisartsenpost een geneesmiddelhistorie inzien van een patient. In een ziekenhuis is dat vaak al helemaal niet het geval.

Zorgbelang wil dat de apotheekhoudende huisartsen die informatie voorlopig aan patienten schriftelijk meegeven, totdat ze wel op het systeem zijn aangesloten. Bleek uit een interview met TV Noord blijkt dat Zorgbelang weinig kennis heeft van de werkelijke gang van zaken.
Bron:

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen