Innovatiefonds Zorgverzekeraars ondersteunt zorginnovaties met praktische kennis van financieren en ondernemen

Array

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars biedt potentiële aanvragers van een bijdrage van het fonds een grotere slagingskans van hun project. Stichting Bevordering Healthcare Innovations Netherlands gaat in opdracht van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars een collectieve leerweg verzorgen onder de titel Highway 2 Health.
Regelmatig blijkt dat projecten na- dat ze in een pilot zijn getest, moeizaam vervolg vinden in de praktijk. Het bestuur van het fonds heeft daarom besloten een structuur te bieden waarin aanvragers leren er voor te zorgen dat hun project ook goed kan landen in de praktijk. Hier- mee wordt voorkomen dat het project doodbloedt als de financiële steun van het fonds ophoudt. Stichting Bevordering Healthcare Innovations Netherlands heeft de handschoen opgepakt en een voorstel in de vorm van het project Highway 2 Health ingediend. Highway 2 Health helpt zorg- vernieuwers het totale traject in kaart te brengen; van idee tot introductie in de zorg. Er komt een collectieve leerweg in de vorm van e-learning, trainingen, competentie- ontwikkeling en coaching. Onder bepaalde voorwaarden stelt het In- novatiefonds voor dit plan in fasen gedurende drie jaar een maximaal
bedrag van € 361.300 beschikbaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen