Henry Schein bevordert Gerard Metselaar tot vice president corporate brand sales & marketing international group

Array

Henry Schein, Inc. (NASDAQ: HSIC), de grootste distributeur van gezondheidszorgproducten en -diensten voor huisartsenpraktijken, kondigde aan dat Gerard Metselaar is bevorderd tot Vice President of Corporate Brand Sales and Marketing, International Group. In zijn nieuwe rol zal de heer Metselaar de ontwikkeling van het zakelijke productassortiment van Henry Schein voorzetten over de hele internationale tak van Henry Schein.
Na zijn werk als consultant voor Henry Schein in Nederland trad de heer Metselaar in 1994 in dienst bij Henry Schein. Hij vervulde een uiterst belangrijke rol bij het samenstellen van de eerste catalogus van het bedrijf in Europa en ontwikkelde een compleet productassortiment in een periode van enorme groei op eigen kracht en via overnames door Henry Schein in Europa. De heer Metselaar verhuisde in 2005 van het kantoor in Groot-Brittannie naar Duitsland waar hij de leiding op zich nam van de introductie van producten voor de tandheelkundige en medische producten en  producten voor diergezondheid van Henry Schein, voor de recentelijk gecombineerde Duitse markt na de acquisitie van Demedis Dental.

Gerard Metselaar behaalde zijn tandheelkundige graad aan de Universiteit van Utrecht. Zijn thuisbasis is het centrum van Henry Schein in Langen, Duitsland.

Over Henry Schein
Henry Schein, een Fortune 500® en op de NASDAQ 100® genoteerd bedrijf, staat bekend om zijn uitstekende klantenservice en sterk competitieve prijzen. De vier businessgroepen – dentaal, medisch, internationaal en technologie – bedienen wereldwijd meer dan 600.000 klanten, inclusief tandartsen en tandheelkundige laboratoria, gezondheidscentra en dierenartspraktijken, alsmede gemeentelijke- en overheidsinstellingen. Het bedrijf werkt met een sterk gecentraliseerd en geautomatiseerd netwerk om een uitgebreid assortiment van meer dan 90.000 voorraadartikelen waaronder Henry Schein Huismerk producten en meer dan 100.000 speciaal bestelde artikelen te distribueren. Henry Schein biedt ook exclusieve en innovatieve technologie aan dentale, medische en veterinaire professionals, inclusief praktijkmanagement software en elektronische registratie oplossingen.

Voor Henry Schein, met het hoofdkantoor in Melville New York, werken meer dan 13.500 medewerkers in vestigingen of samenwerkingsverbanden, verspreid over 23 landen. Meer informatie kunt u vinden op de Henry Schein website www.henryschein.nl of www.henryschein.com.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen