Genotype dieet is de nieuwste afslankingstrend

Array

Het Genotype dieet is de nieuwste afslankingstrend waar Amerika storm voor loopt. Gezond eten en veel bewegen is de algemeen aanvaarde succesformule om af te vallen en in vorm te komen. Toch werkt deze formule voor een heleboel vrouwen helemaal niet. ‘Logisch’, zegt Peter D’Adamo, auteur van het Genotype Dieet. Het geheim van een succesvol dieet ligt volgens de auteur verscholen in onze genen. Het werd ontwikkeld door professor Peter D’Adamo en is gebaseerd op de theorie dat onze genen bepalen welke voedingssoorten ons doen verdikken. Dit is volgens de professor de reden waarom zo veel mensen moeite hebben om af te vallen, zelfs wanneer ze op hun voeding letten.

Zes types
Je hebt zes basistypes, maar je moet geen bloedtest afleggen om te bepalen tot welke je behoort. Lichamelijke kenmerken als je figuur en gezondheid bepalen je type. Elke Genotype heeft zijn eigen gewichtsproblemen en metabolisme en daarom hebben ze volgens D’Adamo een eigen dieet nodig. Je leest er alles over in zijn boek ‘The Genotype diet’.


Wil je op gewicht komen en blijven, en je gezond en energiek voelen, dan is gezond eten en bewegen het devies. Maar helaas werkt deze toverformule niet voor iedereen, met alle frustraties én extra kilo’s van dien. Volgens natuurgeneeskundig arts en onderzoeker Peter D’Adamo heeft dit onderscheid te maken met je genen. In zijn nieuwste boek ‘Leven volgens je genen: het Genotype Dieet’ onderscheidt hij zes zogenaamde geno-types, dat wil zeggen zes manieren waarop je genen reageren op je gedrag en je omgeving. Weet je wat jouw genotype is, dan weet je ook wat voor jou de beste manier is om af te vallen en gezond te blijven. Het fijne is dat het er daarbij niet om gaat dat je minder moet gaan eten, maar dat je anders gaat eten. En wel op de manier die past bij je genotype. Om je genotype te bepalen hoef je geen bloedonderzoek te laten doen, je van top tot teen te laten scannen of anderszins medisch uitgepluisd te worden. Je kan heel gemakkelijk zelf bepalen wat je genotype is. Heb je je genotype ontdekt en wil je graag heerlijke recepten, aangepast aan jouw type? Surf dan naar www.genotypediet.com.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Genotype dieet is de nieuwste afslankingstrend"

  1. Cocky van Hesteren

    Als je je Genotype weet, dan heb je de kern van jouw eet- en leefwijze te pakken!
    Het kost geen moeite om je aan je Genotype te houden, want je voelt je veel energieker!
    Het Genotypedieet zorgt voor balans in je leven! Heb je overgewicht, dan zul je zeker gewicht verliezen met jouw Genotypedieet. Heb je ondergewicht, dan zul je zeker aankomen!

    Het probleem van het hedendaagse voedingspatroon is dat we
    1. Geen tijd nemen om gezond en verantwoord te eten! (herkent u dit?)
    We pakken liever een kant-en-klare maaltijd, pakken een pizza uit de diepvries en denken dat wij een ‘maaltijd’ bereid hebben!
    2. We gebruiken teveel koolhydraten (tarwebrood, koeken, energiedrankjes, snelle snacks!) allemaal snelle suikers die een aanslag plegen op onze alvleesklier die daardoor uitgeput kan raken waardoor we vroeg of laat diabeet worden! Willen we dit? Nee toch!
    3. We zijn gestresst! We werken van vroeg tot laat, nemen geen tijd voor onszelf, we jakkeren maar door!! Wat denk je hoe je lichaam zich voelt??? En dan vinden we het nog gek als we ziek worden!

    Waar zijn we met zijn allen toch mee bezig? Wordt het niet eens tijd om goed voor jezelf te zorgen?
    Het Genotypedieet is DE manier om jezelf goed te voeden, waardoor je je energieker wordt en ook, als je depressieve gevoelens hebt, positiever in het leven kan staan!

    In mijn praktijk adviseer en begeleid ik mijn cliënten naar een betere en blijvende gezondheid door simpelweg hun Genotypedieet te adviseren!
    In grote lijnen komt dit neer op danwel juist rood vlees eten (jager, verzamelaar, verkenner, nomade) of juist veel plantaardige eiwitten te eten zoals tofu (leraar, krijger)

    Eet gezond voor JOUW genen en je zult merken dat JIJ zelf bepaalt of je gezond bent of niet!

    Ook onze kinderen krijgen veel te veel snelle suikers binnen(koekjes, frisdrank) met als gevolg, ADHD en type2 diabetes en kans op gigantisch overwicht!
    Er zijn verantwoorde en lekkere alternatieven!
    Kijk eens op mijn website http://www.cockyvanhesteren.nl of koop het boek Leven volgens je Genen van Dr. Peter J. D’Adamo!
    Een gezonde toekomst voor uw hele gezin!

    Cocky van Hesteren

Comments are closed.

Recente artikelen