Kindercardiochirurgie van Nijmegen naar UMCU

Array

UMC Utrecht neemt kindercardiochirurgische zorg Nijmegen over
chirurgieDe Raad van Bestuur van het UMC Utrecht verklaart zich bereid de kindercardiochirurgische zorg van het UMC St. Radboud over te nemen. Het kinderhartcentrum van het UMC Utrecht staat al jaren te boek als een centrum dat uitmuntende kwaliteit levert. Met de volledige verschuiving van de kinderhartchirurgie naar Utrecht voldoet het kinderhartcentrum van het UMC Utrecht ook aan de door de Commissie Lie gestelde kwantitatieve criteria.

De Commissie Lie bracht gisteren haar advies over de concentratie van de kinderhartchirurgie uit aan minister Klink. De commissie adviseert de kinderhartchirurgie in Amsterdam (AMC), Utrecht en Nijmegen te beeindigen. Minister Klink heeft inmiddels laten weten het advies te volgen.

Het kinderhartcentrum van het UMC Utrecht voldoet al jaren aan de hoogste kwaliteitseisen. Het feit dat het Utrechtse kinderhartcentrum bewezen topzorg biedt, blijkt ook uit het rapport van Commissie Lie. Met de overdracht van alle kindercardiochirurgische zorg door het UMC St. Radboud aan het UMC Utrecht, voldoet het kinderhartcentrum van het UMC Utrecht ook aan alle kwantitatieve criteria die door de Commissie Lie worden gesteld. De volledige verschuiving van alle operaties naar het UMC Utrecht, maakt dit kinderhartcentrum een van de grootste van Nederland.

Het UMC Utrecht is inmiddels in overleg getreden met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met als doel de kwaliteit van zorg voor hartpatienten in de regio’s Midden en Zuid-Oost Nederland te waarborgen.

Bron:UMCU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen