Parkinson in beweging

Array

hersenenWilson Abdo’s proefschrift gaat in op de grote diagnostische problemen die artsen ondervinden bij het stellen van de juiste diagnose wanneer een patient zich presenteert met klachten die kunnen passen bij de ziekte van Parkinson. Naast de ziekte van Parkinson bestaat een breed scala aan aandoeningen die dezelfde klachten kunnen veroorzaken. Daarom is het voor artsen vaak moeilijk om een goed onderscheid te maken. Dit onderscheid is echter van groot belang voor de vervolgstappen (behandeling en het adviseren van de patient en diens familie). Uit onderzoek blijkt dat patienten vooral klagen over de moeizame diagnostiek in deze vroege fase.

Abdo bespreekt een serie van onderzoeken die artsen kunnen helpen bij het beter en sneller stellen van de juiste diagnose. Het betreft een breed spectrum van enerzijds eenvoudige testen die in de spreekkamer kunnen worden verricht, tot anderzijds geavanceerde biochemische analyses van het hersenvocht.

Naar aanleiding van dit proefschrift heeft Abdo ook een handzaam boekje in zakformaat uitgebracht waarin alle onderzoeksmogelijkheden worden besproken die in de dagelijkse praktijk ingezet kunnen worden voor de diagnostiek bij patienten met Parkinson klachten.

Promovendus/a

dhr. drs. W.F. Abdo
Proefschrift

Parkinsonism: a diagnostic challenge
Promotor(es)

prof. dr. B.R. Bloem
prof. dr. H.P.H. Kremer
Copromotor(es)

dr. ir. M.M. Verbeek
dr. R.A.J. Esselink
Datum

woensdag 7 oktober 2009
Tijd

15.30 uur
Locatie

Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Bron: UMCN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen