Atlas vol infectieziekten

Array

Wetenschappers hebben een wereldatlas van infectieziekten gepubliceerd. Het boek biedt met 140 kaarten inzicht in de verspreiding van bacterien, virussen, schimmels en parasieten.

Atlas of Human Infectious DiseasesMuggen
De Atlas of Human Infectious Diseases geeft een actueel overzicht van de verspreiding van besmettelijke ziekten. Ook externe invloeden komen aan bod, zoals goederentransport, oorlogen, gebrek aan schoon water en de aanwezigheid van muggen en geiten.

Primeur
Deze Engelstalige atlas is een primeur op het vakgebied en verschijnt donderdag 1 maart.

Microbioloog
Het boek is geredigeerd door onder meer Heiman Wertheim, arts-microbioloog bij de afdeling Medische Microbiologie en Infectieziekten van het Erasmus MC Hij is momenteel hoofd van de Oxford University Clinical Research Unit in Hanoi, Vietnam.

Reisadvies
De atlas is een wetenschappelijke uitgave die toegankelijk is voor zowel leken als experts. Het boekwerk is niet bedoeld voor reizigersadviezen, benadrukt dr.Wertheim.

Toerisme
Hij wijst erop dat de verspreiding van infectieziekten over de aarde sterk wordt beïnvloed doordat tegenwoordig zoveel mensen op reis gaan en vakantie over de grenzen vieren.

Meer informatie: uitgeverij Wiley-Blackwell of bijvoorbeeld bij Bol en Amazon.

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen