web analytics

MedicalFacts

MedicalFacts wordt mede mogelijk gemaakt met steun van:
astrazeneca 728 x 90 longpas
0

Disease management eindigt waar zorg voor kwetsbare ouderen begint

Guus Schrijvers, Oud-Hoogleraar Public Health & Gezondheidseconoom 1 April, 2012
Jouw integratie is mijn fragmentatie. Deze stelling van de Amerikaanse zorgonderzoeker Leutz gebruikte de Canadese hoogleraar Réjean Hébert om uit te leggen dat disease management programma’s voor patienten met hart- en vaatziekten, diabetes en COPD leiden tot nieuwe fragmentatie. Mensen met meer dan één aandoening moeten dan namelijk voor hun zorg naar los van elkaar staande zorgprogramma’s. Hébert betrok zijn stelling op het twaalfde internationale congres over ketenzorg. Dat vond op 29 en 30 maart plaats in San Marino, gelegen nabij Rimini en Bologna.. Hébert pleitte  er daarom voor om personen met meer dan één chronische aandoening wijkzorg te bieden en geen ziekte gebonden zorg. De  relatie en overgang van zorgprogramma’s per ziekte naar zorg voor kwetsbare ouderen vormde voor vele congres inleiders onderwerp ter bespreking.

Op vrijdag 29 juni organiseren Vilans en de Julius Academy in Utrecht een congres over de toekomst van de chronische zorg. Ook dan komt de overgang van ziekte gebonden chronische zorg naar die voor kwetsbare ouderen aan de orde. Klik hier voor meer informatie over dit congres.  De Power Point Presentaties van Hébert en die van andere congresinleiders verschijnen over een week op www.integratedcare.org.
Comments are closed.

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!

captcha image

Protected by Sabre. 6787 aliens stopped.