Getrouwde mensen met kanker leven langer #ECC2013

Array

#ECC2013 Getrouwde mensen met kanker waren 20 % minder kans om te sterven aan hun ziekte , in vergelijking met mensen die alleen zijn , gescheiden , weduwe of nooit getrouwd , volgens de studie gepubliceerd online maandag in het Journal of Clinical Oncology .Getrouwde mensen in de studie deden het beter dan singles , ongeacht welk type kanker . Bij bepaalde typen tumoren – prostaat-, borst- , colorectale-, slokdarm- en hoofd / halskanker – de voordelen van het huwelijk waren soms zelfs groter dan die van chemotherapie .

” Verbetering van de sociale steun voor  patiënten kunnen net zo belangrijk als het verstrekken van effectieve therapie, en het is minder duur om te ontwikkelen en uit te voeren “, zegt senior auteur Paul Nguyen , een radiotherapeut bij Dana – Farber Cancer Institute en Brigham en Women’s Hospital in Boston, in een verklaring .man en vrouw echtpaar compassieHet echte geheim om te overleven kan zijn ” sociale steun “, in plaats van een trouwring , zegt eerste auteur Ayal Aizer , chief resident van de Harvard Radiation Oncology Program in Boston , in een verklaring .

Echtgenoten bieden veel praktische diensten, verpleging hun partners door middel van therapie, rijden ze naar het ziekenhuis, helpen met medicijnen en zorgen ervoor dat patiënten goed te eten. Dit soort hulp kan ervoor zorgen dat patiënten de aanbevolen therapie te voltooien, in plaats van behandelingen overslaan of zelfs afhaken , zei Aizer .

Andere studies hebben aangetoond dat getrouwde mensen meer kans dan singles aan de stok met een behandelplan , zelfs als dat de therapie wordt fysiek straffen of vereist frequente reizen naar het ziekenhuis.

Het behoren tot een hechte familie verhoogt de kans dat een patiënt de behandeling volhoudt,  70 % , volgens een begeleidend redactioneel schrijven door David Kissane, van Memorial Sloan – Kettering Cancer Center en Weill Cornell Medical College in New York .

Echtgenoten bieden ook genegenheid en morele steun, en dat zou doorslaggevens zijn tijdens de behandeling van kanker.

Eerder onderzoek heeft ook aangetoond dat getrouwde patiënten ” minder stress , depressie en angst hadden dan hun ongehuwde tegenhangers , ” zegt de studie . Andere studies hebben aangetoond dat depressieve patiënten met kanker zijn tot 39 % meer kans om te sterven dan anderen , Kissane schrijft .

Natuurlijk konden de onderzoekers testen niet echt huwelijk versus chemo in een head – to-head proef .

Terwijl het huwelijk werd geassocieerd met een betere prognose , waarbij de dossiers van 734.889 Amerikanen gediagnosticeerd met kanker 2004-2008 werden onderzocht – kan niet definitief worden bewijzen dat getrouwd zijn een patiënt een grotere kans geeft te overleven. Om echt te bewijzen, zouden onderzoekers willekeurig het huwelijk moeten toekennen van mensen.

Het is mogelijk , auteurs zeggen , dat getrouwde mensen meer kans om te overleven omdat ze minder vaak roken en overmatig drinken, een bevinding die al eerder is aangetoond in studies .Maar het huwelijk ook kan mensen in staat stellen om beter voor zichzelf te zorgen.

Patiënten met kanker die getrouwd zijn hadden 17 % meer kans dan singles worden gediagnosticeerd in een eerder stadium, wanneer kanker nog geneesbaar is, volgens een analyse van een National Cancer Institute database van 734.889 Amerikanen . Het is mogelijk , artsen zeggen , dat echtgenoten hun partners aanmoedigen om een ??arts bij de eerste tekenen van een probleem te bezoeken, in plaats van te wachten tot het erger wordt.

Getrouwde mensen hadden ook 50 % meer kans om de ” definitieve ” behandeling of therapie te krijgen die zal leiden tot een genezing. Mannen kregen meer een survival boost van het huwelijk dan vrouwen , aldus de studie .

” We hebben aanzienlijke wetenschappelijke vooruitgang in de behandeling van kanker , maar deze winsten moeten worden geformuleerd rond de hele patiënt , hun toegang tot zorg en ondersteunende systemen , ” Gregory Masters , een oncoloog en woordvoerder van de American Society of Clinical Oncology , zei in een verklaring . ” Deze studie toont aan dat huwelijk ondersteuning is van cruciaal belang in het verbeteren van resultaten voor patiënten met kanker.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen