Moeder en kind bij elkaar

Array

radboud-200x183Het Radboudumc streeft er altijd naar om moeder en kind bij elkaar te laten verblijven. De verpleegafdeling Verloskunde werkt al jaren volgens dit concept en maakt dit nu ook mogelijk voor moeders met zuigelingen met een medium care indicatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om baby’s met een te laag of te hoog geboortegewicht. Het is van groot belang dat zuigelingen zo veel mogelijk bij hun moeder kunnen verblijven, omdat bewezen is dat het beter is voor de band tussen moeder en kind.

Op de Verpleegafdeling Verloskunde verblijven vrouwen bij wie problemen zijn ontstaan in de zwangerschap. Door het verblijf op de afdeling ook voor zuigelingen met een medium care indicatie mogelijk te maken, neemt het aantal baby’s dat op deze afdeling verblijft toe. Mede hierdoor ziet het Radboudumc dat er een enorme behoefte is aan een ontspanningsruimte voor het jonge gezin, vooral op de afdeling waar moeder en kind zijn opgenomen.

Ronald McDonald Huiskamer
Onlangs heeft de afdeling Verloskunde een geschikte ruimte gevonden en het verzoek gericht aan de Ronald McDonald Stichting om een ontspanningsruimte te realiseren. Zij hebben dit verzoek gehonoreerd en sinds kort is de afdeling Verloskunde van het Radboudumc  in het trotse bezit van een prachtige huiskamer, geheel verzorgd door de Ronald McDonald Stichting. Deze huiskamer is op 18 februari formeel in gebruik genomen.

Bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen