Campagne zorgverzekeringen slaat aan

Array

wordwakkerWord Wakker slaat aan. De campagne over de zorgpolis van Patiëntenfederatie NPCF is in twee weken tijd door zo’n tienduizend mensen bekeken op de website zorgverzekering.npcf.nl. Vooral de keuzegids met informatie over zorgstelsel en ziektekostenverzekeringen is in trek. Van het digitale boekje werden veertigduizend pagina’s bekeken. In totaal bekeken de tienduizend bezoekers vijfenvijftigduizend pagina’s.

De digitale quiz over zorgverzekeringen wordt ook goed bekeken. De bezoekers blijken goed thuis in de wereld van de zorgverzekeringen. Van de mensen die de hele quiz afmaken heeft meer dan de helft alle vragen goed.

Verkeerde polis kan veel geld kosten
De Patiëntenfederatie NPCF is de campagne begonnen omdat steeds vaker blijkt dat mensen voor nare verrassingen komen te staan omdat hun polis niet de zorg dekt die ze nodig hebben of willen. Een verkeerde polis kan een patiënt veel geld kosten als hij of zij zelf een deel van de rekening van zorgverleners moet betalen. Dat kan soms in de duizenden euro’s lopen.

Komende maand krijgt iedere verzekerde van zijn verzekering een nieuwe polis in de bus. “Mensen moeten daar echt even goed voor gaan zitten en kijken of de polis aansluit bij wat zij willen”, zegt directeur Wilna Wind van de Patiëntenfederatie. De campagne Word Wakker kan mensen helpen om uit te zoeken welke polis bij hun situatie past.

Iedereen heeft tot 1 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Zorgverzekeraars mogen niemand weigeren voor de basisverzekering. Bij aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld tandarts of fysiotherapeut mogen ze wel eisen stellen.

> Ga hier naar de campagnesite WordWakker

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen