Stichting Medi-Aid Holland Sri Lanka stuurt weer medische hulpgoederen naar Sri Lanka

0
312

Aanstaande donderdag vertrekken er twee 40ft containers gevuld met medische materialen en kinderbedjes naar Sri Lanka. Een groot deel van deze materialen zullen naar het getroffen gebied gaan van de Tsunami en wel naar het district Matara. Eind juni zullen weer 11 huizen opgeleverd worden, die gebouwd zijn voor de slachtoffers van de Tsunami in het district Matara. De Stichting Medi-Aid Holland / Sri Lanka stelt zich ten doel om lokale ziekenhuizen, klinieken en weeshuizen in Sri Lanka te voorzien van noodzakelijk materiaal, zoals (ziekenhuis)bedden, ledikanten, rolstoelen, loophulpmiddelen enzovoort. In samenspraak met het Srilankaanse bestuur van Medi-Aid wordt bepaald welke instelling de meeste hulp nodig heeft en vastgesteld welk materiaal men nodig heeft. In Nederland wordt daarna een beroep gedaan op gezondheidsinstellingen om overtollig materiaal af te staan voor het project. Zo krijgen oude afgedankte materiale uit zorginstellingen in Nederland toch weer een zinvolle bestemming. Medi-Aid verscheept dit materiaal vervolgens naar Sri Lanka, waar het lokale bestuur er zorg voor draagt dat het materiaal ook op de juiste plaats komt!