Iedereen in 2006 goed verzekerd?

Array

‘Als op 1 juni aanstaande het pakket bekend is en op 15 september de individuele verzekeraarsbudgetten, dan kunnen alle zorgverzekeraars uiterlijk vóór 16 december hun verzekerden een passend polisaanbod doen. Door dit eenmalige, non-selecte aanbod van hoofd – én aanvullende verzekering zijn alle Nederlanders verzekerd van een naadloze overgang van het huidige naar het nieuwe stelsel’, aldus algemeen directeur Martin Bontje van Zorgverzekeraars Nederland tijdens een hoorzitting in de Eerste Kamer van 19 april jl.

Bontje vroeg onder andere aandacht voor de overgang van de huidige ziekenfonds-verzekerden naar de nieuwe standaardverzekering. De oude ziekenfondsverzekering vervalt immers en er dient een nieuwe verzekeringsovereenkomst tussen zorgver-zekeraar en de ziekenfondsverzekerde tot stand te komen. De verzekerde moet hier expliciet toestemming voor geven.

Doorlichtingonderzoek

Zorgverzekeraars Nederland heeft PricewaterhouseCoopers gevraagd een doorlichting-onderzoek uit te voeren, gericht op de mogelijke knelpunten bij zorgverzekeraars ervaren bij de invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet (ZVW) per 1 januari 2006. Het onderzoeksbureau beaamt dat de invoering een ‘megaproject’ is dat zijn impact heeft op nagenoeg alle bedrijfsprocessen. Zorgverzekeraars behandelen het project ook als zodanig en zijn alle duidelijk gericht op het invoeren per 1 januari 2006.

Eerder stelde Bontje al dat de invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet in 2006 móet doorgaan. De zorgverzekeraars hebben de afgelopen maanden fors geïnvesteerd in het aanpassen van computersystemen, het ontwikkelen van producten, het opleiden van medewerkers en andere activiteiten om de nieuwe standaardverzekering volgend jaar te kunnen uitvoeren.

Bron: ZN

Recente artikelen