Stichting ’t Heuveleind kiest Q-Zorg in Microsoft-Navision

Array

Stichting ’t Heuveleind gaat Q-Zorg invoeren, het zorginformatiesysteem van Qurius. ’t Heuveleind is een jonge, snelgroeiende zorginstelling die dagbesteding, training en opleiding op een boerderij of in de groensector biedt aan mensen met een verstandelijke handicap, niet aangeboren hersenletsel of een afstand tot de arbeidsmarkt. Het afgelopen jaar is het aantal medewerkers gegroeid van 10 naar 60, dit aantal moet in 2007 verdriedubbeld zijn.

“Wij zochten een zorginformatiesysteem dat aansloot bij deze groeidoelstelling en onze invulling van zorg via decentrale locaties. Q-Zorg in combinatie met het Nedap iO-concept voor productieregistratie biedt ons die functionaliteit waarmee we de almaar toenemende verantwoordingsverplichting efficient kunnen ondersteunen. Mede doordat Qurius met zusterbedrijf Qurius IS Q-Zorg in een hosting-model kon aanbieden, kunnen wij snel en kosteneffectief over een integraal ERP-systeem met complete functionaliteit beschikken. Qurius IS gaat bovendien onze kantoorautomatisering verzorgen”, aldus Petra van Haandel, directeur bij en mede oprichtster van ’t Heuveleind.

Veelbelovende nieuwkomer
Enterprise Resource Planning- ofwel ERP-software werd tot dusver in de zorgsector slechts ingezet bij ziekenhuizen, vooral voor financiele administratie, goederen- en zorglogistiek. Met Q-Zorg, Qurius’ ERP-systeem, is bedrijfsbrede automatisering ook aantrekkelijk geworden voor verzorgings- en verplegingshuizen, thuiszorg-, gehandicapten- en geestelijke gezondheidszorgorganisaties. Q-Zorg is gebaseerd op Microsoft-Navision, aangevuld met functionaliteit voor bijvoorbeeld clientenregistratie, het elektronisch zorgdossier, capaciteits- en dienstroosterplanning en managementrapportages. Deze combinatie van standaard ERP- en zorgspecifieke software zorgt voor integratie van alle instellingsactiviteiten in één zorginformatiesysteem. Na de lancering in februari jl. hebben verschillende AWBZ-instellingen Q-Zorg aangekocht. Stichting ’t Heuveleind is de eerste Q-Zorg klant in het deelsegment ‘verstandelijk gehandicapten en particuliere thuiszorg’.

Stichting ’t Heuveleind
Stichting ’t Heuveleind biedt ondersteuning en begeleiding voor kinderen en (jong-) volwassenen met een verstandelijke beperking, autisme, PDD-NOS, ODD, Asperger, ADHD en niet-aangeboren hersenletsel. Voor clienten met een (licht) verstandelijke en/of psychiatrische problematiek is er een flexibel aanbod op het gebied van dagbesteding, training, opleiding, naschoolse opvang, vakantieopvang, wonen, logeren en ambulante begeleiding in de thuissituatie. Daarbij staat een individuele benadering centraal. De ondersteuning kan tijdelijk of permanent zijn en is afhankelijk van de verleende indicatie. Een combinatie van diensten is altijd mogelijk. ’t Heuveleind is gevestigd in Zeeland (Brabant). Meer informatie is beschikbaar via www.heuveleind.com.

Qurius
Qurius biedt geïntegreerde bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft Business Solutions. Qurius concentreert zich daarbij naast het marktsegment zorg ook op afvalmanagement & recycling, food/pharma/chemie, groothandel, ICT, logistiek & retail, onderwijs, productie/ETO, sierteelt, verhuur en zakelijke dienstverlening en heeft ruim 300 klanten in deze segmenten. Qurius en zusterbedrijven Magnus Management Consultants, Qurius IS (Infrastructure Services) en Qurius ETX zijn onderdeel van Magnus Holding. Dit is een beursgenoteerde groep bedrijven die advies over, en invoering en beheer van op Microsoft- en SAP-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen verzorgen. Voor meer informatie: www.qurius.nl.

Bron: Persbericht Quirius

Recente artikelen