Zorgtoeslag in december op rekening

Array

Ruim 7 miljoen huishoudens krijgen in december van de Belastingdienst geld op hun rekening gestort.
Het geld is een tegemoetkoming in de kosten voor de zorg, de kinderopvang of de huur (de vroegere huursubsidie). „Het geld is niet bedoeld voor kerstcadeaus”, waarschuwde staatssecretaris Wijn van Financiën gisteren bij de aftrap van de campagne over het uitbetalen van de verschillende toeslagen.  Komende maand krijgt 60 procent van de huishoudens dat recht heeft op een toeslag niet de vertrouwde blauwe belastingenveloppe in de bus, maar een steenrode. Daarin zit een grotendeels door de fiscus ingevuld formulier, waarmee de toeslag aangevraagd kan worden. De andere 40 procent moet zelf een blanco formulier aanvragen.Wie het formulier uiterlijk 1 november terugstuurt, krijgt de toeslag in december uitbetaald. De Belastingdienst moet dan wel alle rode enveloppen op tijd de deur uitdoen en ze moeten goed ingevuld worden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen