Allogene transplantatie effectiever bij juveniele hoogrisico ALL

0
169

De slechte prognose van acute lymfoblastaire leukemie met een zeer hoog risico bij kinderen kan worden verbeterd door transplantatie van allogene hemopoëtische cellen. Dit blijkt uit prospectief onderzoek waarbij deze behandeling werd vergeleken met intensieve chemotherapie. De primaire uitkomstmaat was ziektevrije overleving.

Tussen april 1995 en december 2000 werden 357 kinderen geïncludeerd in het internationale onderzoek waaraan 7 landen deelnamen. Op basis van beschikbaarheid van een compatibele verwante donor werden 280 kinderen behandeld met chemotherapie en bij 77 kinderen vond transplantatie plaats van hemopoëtische cellen.
De vijfjaars ziektevrije overleving 40,6% bij de kinderen die chemotherapie kregen, en 56,7% bij de kinderen die transplantatie hadden ondergaan. De hazard ratio was 0,67. Voor de vijfjaars overleving waren de getallen respectievelijk 50,1% en 56,4% met een hazard ratio van 0,73.

Bron: Lancet

Vorig artikelTaxotere is volgens Sanofi effectiever dan paclitaxel
Volgend artikelGeen blijvend effect van cognitieve therapie op IBS
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.