Oproep: stel vragen over zorgstelsel

Array

Met ingang van september beantwoordt de redactie van NRC Handelsblad vragen van lezers over het nieuwe zorgstelsel, dat op 1 januari 2006 ingaat. Ook verhalen over uw ervaringen met de nieuwe zorgverzekering zijn welkom. U kunt uw vragen, ervaringen en suggesties sturen naar [email protected] of naar NRC Handelsblad, redactie binnenland, postbus 8987, 3009TH Rotterdam. De redactie maakt wekelijks een keus en geeft antwoord op de binnenlandpagina’s.
Vanaf 1 januari vallen alle burgers in het nieuwe zorgstelsel. Het huidige verschil tussen particulieren en ziekenfondspatiënten vervalt daardoor. De premie voor de nieuwe verzekering bestaat uit een vast deel van circa 1.100 euro per persoon per jaar en een deel dat afhangt van het inkomen.

Verzekeraars moeten uiterlijk 15 december bekendmaken wat zij rekenen voor het vaste deel van de premie. Daarmee kunnen ze concurreren.

De grote veranderingen die het nieuwe stelsel met zich meebrengt moeten in korte tijd worden gerealiseerd. Over tal van details bestaat nog onduidelijkheid.

Bron: NRC

One thought on "Oproep: stel vragen over zorgstelsel"

  1. U kunt uw verhalen natuurlijk ook hier op medicalfacts achterlaten. Stuur dan een mail met uw verhaal of vraag naar [email protected].

Comments are closed.

Recente artikelen