Aspirine slikken voor hartoperatie aanbevolen

0
154

Het gebruik van aspirine voor een bypassoperatie kan het herstel van patiënten bevorderen en hun kans op overleving vergroten. Dat hebben onderzoekers maandag bekendgemaakt. In het wetenschappelijk tijdschrift Circulation zeggen de Amerikaanse wetenschappers chirurgen gerust te kunnen stellen die vrezen dat patiënten door aspirine bloedingen kunnen krijgen tijdens een hartoperatie. "De kans op bloedingen neemt niet toe, terwijl aspirine wel de vorming van bloedproppen kan helpen voorkomen", aldus cardioloog Scott Wright,de leider van het onderzoek van de Mayo Clinic in Rochester.
De wetenschappers bestudeerden 1636 bypassoperaties van 2000 tot en met 2002. Slechts 1,7 procent van de patiënten die aspirine gebruikten in de vijf dagen voor de operatie overleed daarna in het ziekenhuis. Van degenen die geen aspirine slikten, was dat 4,4 procent.
Bron: Telegraaf

Vorig artikelNieuwe wegen voor zorg in Nederland en Duitsland
Volgend artikelBloedtest voor prionziekte
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.