Vaccin tegen dichtgeslibde aderen

Array

Biofarmaceutische onderzoekers van het Leiden/Amsterdam Center for Drug Research (LACDR) hebben een vaccin ontwikkeld tegen atherosclerose Atherosclerose is het dichtslibben van de bloedvaten dat verantwoordelijk is voor hart- en herseninfarcten. Het is de doodsoorzaak nummer één in de rijke landen. Het vaccin zorgt voor een reductie van bijna 70% van de vaatvernauwing. Er bestaan vaccins tegen velerlei aandoeningen, maar een vaccin op het gebied van hart- en vaatziekten is een revolutionair nieuw concept, meldt professor Theo van Berkel, een van de onderzoekers.
De aandoening ontstaat doordat cholesterol, ontstekingscellen en mineralen zich ophopen aan de binnenkant van bloedvaten, waardoor zich verdikkingen vormen: de atherosclerotische laesies. Onderzoeker Arnaud Hauer: Naast het feit dat de mate van atherosclerose sterk wordt gereduceerd met dit vaccin blijkt vaccinatie tegen interleukine-12 de laesies ook stabieler te maken. Dit betekent dat de laesies minder snel scheuren en er minder kans is op infarcten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen