Patiëntvoorlichting op huisartsenpost over waarneemdossier

Array

De Huisartsendienst Twente-Oost heeft met NICTIZ voorlichtingsmateriaal ontwikkeld om patiënten te informeren over ingebruikname van het e-waarneemdossier op de huisartsenpost.

Met het e-waarneemdossier kunnen huisartsen op de post elektronisch een samenvatting uit het patiëntendossier van de vaste huisarts inkijken. Daarna wordt informatie over het contact van de patiënt met de huisartsenpost via de computer weer naar de huisarts gestuurd. Door een brief, folder en poster worden de patiënten geïnformeerd over welke gegevens in de samenvatting staan, wie de samenvatting mag lezen, hoe de privacy is geregeld en hoe de gegevens worden uitgewisseld.

Ook wordt voorlichting gegeven over wat de patiënt moet doen als hij/zij niet wil dat zijn/haar gegevens worden uitgewisseld met de huisartsenpost. In een pilot bij drie huisartspraktijken zal het voorlichtingsmateriaal worden getest. Als patienten bezwaar hebben tegen de uitwisseling van gegevens, kunnen ze dat met de huisarts bespreken. In overleg kan de toegang tot (een deel van) de samenvatting geblokkeerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen