FNV sluit contract met Menzis over gunstige zorgpolis voor leden

Array

De FNV gaat zijn 1,2 miljoen leden een collectieve zorgverzekering aanbieden met kortingen op zowel de verplichte basispolis als de aanvullende pakketten. De Federatieraad van de vakcentrale heeft vanmiddag het groene licht gegeven voor het afsluiten van een meerjarencontract met zorgverzekeraar Menzis. De gunstige zorgpolis geldt ook voor partner en kinderen van FNV-leden.

De nieuwe zorgpolis voor FNV-leden is het grootste collectieve zorgverzekeringscontract tot nu toe. De FNV heeft daartoe de afgelopen maanden met diverse verzekeraars onderhandelingen gevoerd. Zorgverzekeraar Menzis, die met 2,1 miljoen verzekerden de vierde zorgverzekeraar van Nederland is, kwam uiteindelijk uit de bus als de meest aantrekkelijke zorgverzekeraar. Daarbij gaf niet alleen de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit de doorslag, maar ook het feit dat Menzis een exclusieve en langjarige "strategische alliantie" met de FNV wil aangaan. FNV en Menzis maken morgen op een persconferentie nadere details bekend.

Volgens Roger van Boxtel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis past het solidaire karakter van de vakbond goed bij Menzis. "Als zorgverzekeraar zonder winstoogmerk bieden wij een combinatie van uitstekende zorg bij mensen in de buurt voor een goede prijs. Bovendien investeren wij in solide zorg door zorginnovaties, zodat zorg voor mensen die nu en in de toekomst afhankelijk zijn beschikbaar blijft".

Menzis biedt FNV-leden een basispolis voor 996 euro per jaar. Bij jaarbetaling wordt dit zelfs 981 euro. In beide gevallen betekent dit een korting van ruim 5 procent op de nominale basispremies van Menzis. Keuze is er verder uit een drietal aanvullende verzekeringen en twee tandheelkundige polissen. Op deze pakketten biedt Menzis 9 procent korting.

De FNV-leden worden op korte termijn schriftelijk geïnformeerd over het speciale aanbod van Menzis. Heerts: "Iedereen kan bij de keuze van een zorgpolis natuurlijk zelf afwegen welke aanbieding het meest gunstig is. Voor FNV-leden die niet via hun werkgever een voordeliger verzekering hebben, is het Menzisaanbod in verreweg de meeste gevallen de beste keuze," zegt Heerts. De FNV-voorman tekst daarbij aan dat ‘keuzestress’ niet nodig is. "Iedereen kan nog tot 1 maart 2006 zijn doorlopende huidige verzekering opzeggen en heeft dan nog tot 1 mei de tijd om op een ander aanbod in te gaan. Wij doen nu een aanbod om onder de kerstboom over na te denken."

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "FNV sluit contract met Menzis over gunstige zorgpolis voor leden"

  1. Ja. ja zonder winstoogmerk. Maar dat betekent niet dat ze geen geld mogen VERDIENEN!! Informeer maar eens naar het salaris van meneer van Boxtel. U zou nog wel eens voor verrassingen kunnen komen te staan. FNV kijkt alleen naar de prijs van het pakket en niet naar de inhoud. Natura verzekering namelijk. Dus geen vrije keus van arts en behandeling. Menzis bepaalt waar u uw zorg dient te halen. Nameijk daar waar het aantrekkelijk is voor Menzis! Onder het mom van doelmatig voorschijven krijgt u niet het beste maar het goedkoopste. Arts wil het anders. Jammer, Menzis doet geen zaken meer met die arts. Mensen laat u geen rad voor ogen draaien! Kies minimaal voor een restitutie polis en lees heel goed de kleine lettertjes (vraag de polisvoorwaarden aan, meestal een boekwerk dat bestaat uit 100 pagina’s of meer) en wees kritisch. U weet toch wat dit betekent. Verzekeringen en kleine letters = niet uitbetalen.

Comments are closed.

Recente artikelen