Apothekers komen met eigen initiatief over het nieuwe Zorgstelsel

Array

Bijna 200 apothekers, die hun inkoop doen via de farmaceutische groothandel Regifarm BV te Rotterdam, verstrekken in de apotheek vanaf woensdag 30 november 2005 aan elke cliënt die de apotheek bezoekt de informatieve brochure "Met zorg (van pillen) verzekerd". Het betreft een brochure van zes pagina’s met informatie over het nieuwe zorgstelsel 2006.

De juiste chemie
De apotheker en medewerkers beogen zo een constructieve bijdrage te leveren in de keuzes die alle Nederlanders moeten maken vanwege de komst van het nieuwe zorgstelsel. In de brochure is op begrijpelijke wijze uiteen gezet wat de veranderingen zijn. Verder is er een overzicht van telefoonnummers en interessante websites in de brochure opgenomen waar cliënten nadere informatie kunnen verkrijgen.
De brochure is gratis en zal tot eind december in de apotheek worden verstrekt. Naast de brochure beschikt de apotheker over een digitale presentatie over het nieuwe zorgstelsel. Sommige apotheken hebben deze presentatie opgenomen in de website van de apotheek. Wanneer de cliënt na het lezen van de brochure nog vragen heeft, kan contact opgenomen de apotheker, zo blijkt uit een begeleidend schrijven dat met de brochure wordt overhandigd. In veel gevallen zal de apotheker de vragen uitstekend kunnen beantwoorden. Mocht dit niet het geval zijn, dan is de service zo ingericht dat er op werkdagen binnen 24 uur een antwoord beschikbaar is.
"Het is gewoon een kwestie van de juiste

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen