Mevrouw Van Leeuwen laat weer van zich horen…….

Array

Mevrouw van Leeuwen maakt zich, net als vele zorgverleners zorgen over het nieuwe zorgstelsel. Dus tijd om vragen te stellen. Op 8 maart 2006 heeft zij onderstaande vragen bij de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingediend. Zoals ze in het Eerste Kamer debat had beloofd zou zij zeer betrokken zijn bij de invoering van de nieuwe wet en zou zij kritische vragen stellen als daar reden toe zou zijn. Wellicht hebben onze lezers een reactie op deze vragen. Laat je reactie achter en wellicht kunnen we hier alvast een inhoudelijk discussie voeren. Ik ben benieuwd hoeveel uren zorgverleners in de invoering van deze nieuwe wet hebben gestopt zonder daar ook maar een cent voor te ontvangen. Ik denk dat huisartsen persoonlijk al vele maanden hebben overgwerkt en dat zijn allemaal uren die ze niet vergoed krijgen.

1. Had het niet voor de hand gelegen het parlement te informeren over de voornemens van de regering de tegemoetkoming voor ziektekosten van de overheidswerkgever aan de gepensioneerden met ingang van 1 januari 2006 geleidelijk af te bouwen, ook al is deze tegemoetkoming een onderdeel van het arbeidsvoorwaardenbeleid?
2. Kunt u zich voorstellen, nu duidelijk is geworden, dat de desbetreffende brief van 22 maart 2005 uitsluitend aan de (overheid)vakbonden is toegezonden, dat de negatieve uitwerking in de diverse akkoorden met de overheidsvakbonden voor de CDA-fractie valt onder de formulering ‘onvoorziene en onaanvaardbare inkomensgevolgen, enz.’ (Handelingen Eerste Kamer van 27 september 2005, pagina 1-64)?
3. Is er bij de huidige uitkomst naar uw oordeel sprake van een evenwichtige bejegening van actieven én post-actieven?
4. Bent u bereid op korte termijn een overzicht te geven van de knelpunten die intussen zijn opgetreden als gevolg van de invoering van de Zorgverzekeringswet en de Wet op de Zorgtoeslag?
5a. Houdt u nog steeds staande, dat de berekeningen in het boekwerkje ‘Financiële gevolgen van de nieuwe zorgverzekering’ van uw ministerie een juist beeld geven van de werkelijkheid als gevolg van de invoering van de Zorgverzekeringswet en de Wet op de Zorgtoeslag?
5b. Welke correcties en aanvullingen acht u eventueel gewenst?

Janine Budding
[tag:zorgstelsel][tag:Leeuwen][tag:Eerste Kamer][tag:Janine Budding]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen