Congres over organisatie eerstelijn in Europa: 11 -13 OKTOBER 2006

Array

Tegenwoordig wordt de gezondheidszorg ingedeeld in cure en care. Die tweedeling is echter verouderd. Interessant is de tweedeling eerstelijn en tweedelijn. Dan moet er wel een goede geíntegreerde eerstelijn bestaan in Nederland. Om die te bevorderen vindt van woensdag 11 oktober tot en met vrijdag 13 oktober het congres Primary Health Care in Europe plaats.

Uit Frankrijk, Finland, België, Spanje, Hongarije en Engeland komen vooraanstaande sprekers uit de wereld van patiëntenorganisaties, huisartsen, thuiszorg, overheid en wetenschappen vertellen hoe in hun landen de versterking van de eerstelijn plaatsvindt. Bijna dertig sprekers uit Nederland hebben abstracts ingediend met goede voorbeelden van onderzoek, projecten en beleid om de eerstelijn weer op de kaart te zetten. Uit Nederland komen kopstukken spreken en voorzitten zoals Els Borst, Jouke van der Zee, André Knotnerus, Robbert Huijsman, Joke Lanphen, Godelieve van Heteren en Dirk Achterberg.

Op woensdag 11 oktober openen tal van gezondheidscentra, huisartsenposten en andere eerstelijnsinnovaties hun poorten. De organisatie van het congres berust bij Han van Oosterbos (ex bestuursvoorzitter Zorggroep Almere), Mirjam Musch(LVG). Peter Verhaak (NIVEL) en ondergetekende. Het organisatiecomité verwacht circa 200 Nederlanders en vijftig buitenlanders te treffen op het congres.


Sponsoren zijn het Ministerie van VWS en De Crediet- en Effectenbank. Dezer dagen belandt een uitgebreid programma bij jullie in de bus. Heb je die niet ontvangen? Surf dan naar www.futureofprimarycare.com en meld je aan via het internet.

Bron: wekelijkse nieuwsbrief van de Disciplinegroep Public Health  van het Julius Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen