Medicalfacts verwelkomt de deelnemers aan de wetenschapsquiz 2006

Array


Het is weer zo ver. De wetenschapsquiz is weer online. Vanaf vanavond 18.00 uur kan er weer gediscusssieerd worden over de vragen. De inzendingen naar NWO kan je digitaal versturen aan NWO Maar doe eerst gezellig mee met de discussie hier en doe er je voordeel mee.

KLIK HIER OM MEE TE DOEN MET DE DISCUSSIEVraag 1 Vraag 2 Vraag 3 Vraag 4 Vraag 5 Vraag 6 Vraag 7 Vraag 8 Vraag 9 Vraag 10 Vraag 11 Vraag 12 Vraag 13 Vraag 14 Vraag 15 Vraag 16 Vraag 17 Vraag 18 Vraag 19 Vraag 20

Meer over de Wetenschapsquiz De Nationale Wetenschapsquiz ondergaat een ware metamorfose. De seniorquiz heeft er acht voorrondes bij gekregen, die vanaf november op de tv worden uitgezonden. In deze voorrondes nemen teams van krantenlezers het tegen elkaar op. Het beste krantenteam strijdt tegen een team van hoogleraren. Voor de presentatie van de seniorquiz is gekozen voor Leon Verdonschot. De juniorquiz wordt gepresenteerd door actrice Victoria Koblenko. Juniorquiz: Victoria Koblenko
Victoria Koblenko, bekend van GTST en Sl8n8, maar ook columniste van Metro, presenteert de negende editie van de Nationale Wetenschapsquiz Junior. Acht jonge vragenstellers uit heel Nederland strijden om de eerste plaats.
Uitzending: zondag 24 december om 09.45 uur op Z@pp.

Seniorquiz: Voorrondes met krantenteams
Welke krant heeft de slimste lezers? In acht voorrondes nemen teams van krantenlezers het tegen elkaar op. Het winnende team mag het in de finale opnemen tegen drie hoogleraren. Lezersteams geselecteerd door de volgende kranten dingen mee: NRC Handelsblad, De Telegraaf, Trouw, de Volkskrant, Dagblad van het Noorden, Eindhovens Dagblad en Leeuwarder Courant.
Uitzending: vanaf 26 november twee maal per week: zondag 19.50 uur en maandag 20.25 uur op Nederland 2.

Seniorquiz: Leon Verdonschot
De presentatie van de seniorquiz wordt verzorgd door Leon Verdonschot. Verdonschot is journalist van onder meer de Nieuwe Revu en presentator bij Kink FM. Onlangs werkte hij nog mee aan het NWO Festival voor Jongeren en Wetenschap ‘Sign of the Times’. Hij wordt wetenschappelijk bijgestaan door muzikant Denvis (Dennis Grotenhuis). Denvis speelt onder andere in de band “The Spades” en is naar eigen zeggen een fervent lezer van populair wetenschappelijke bladen.

Seniorquiz: Professorenteam
In de grande finale van de seniorquiz zal de strijd losbarsten tussen het winnende krantenlezersteam en een professorenteam. De hoogleraren van dit jaar zijn Hanneke Schuitemaker, viroloog aan de UvA, Witte Hoogendijk, psychiater aan de VU en Esther-Miriam Sent, econoom aan de RUN.
Uitzending: maandag 25 december om 22.00 uur op Nederland 2.

De Nationale Wetenschapsquiz Senior en Junior zijn jaarlijks terugkerende programma’s van de VPRO in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De vragen van beide quizzen staan vanaf zaterdag 2 december in bijna alle dagbladen, in de VPRO Gids en op internet. Lezers kunnen hun antwoorden insturen tot 12 december. De winnaars worden in de tv-uitzendingen bekendgemaakt.

[tag: wetenschapsquiz][tag: wetenschapsquiz 2006 ][tag: wetenschapsquiz discussieforum][tag: NWQ][tag: wetenschapsquiz antwoorden 2006][tag: wetenschapsquiz vragen 2006][tag: wetenschapsquiz vragen][tag: vragen NWQ][tag: wetenschapsquiz.punt.nl]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen