ICE

Array

Van iemand die bij de marechaussee werkzaam is, ontvingen wij het onderstaande bericht:

Ambulancemedewerkers hebben opgemerkt dat heel dikwijls bij een ongeluk, de slachtoffers een GSM bij zich hebben, maar het urgentiepersoneel weet vaak niet welke persoon te contacteren uit deze grote lijst met telefoonnummers. (is ook op het nieuws geweest). Het zou dus een goed idee zijn, mocht er een standaardnaam zijn die overeenstemt met de te contacteren persoon.

Zij stellen voor dat iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam “ICE” (=In Case of Emergency). Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die moet gecontacteerd worden in geval van nood.

“ICE” IS ONDERTUSSEN AL INTERNATIONAAL ERKEND ALS AFKORTING.

Vanaf dan weten de politie, de ambulanciers, de dokter, enz… Steeds wie ze moeten contacteren. Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen: ICE1, ICE2, ICE3 ,…

’t Is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan.

Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je GSM, stuur deze mail door naar zoveel mogelijk personen, dan pas zal deze naam bekend en gebruikt worden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

12 thoughts on "ICE"

  1. Op Medlog werd al eerder melding gemaakt van dit initiatief.

  2. Lijkt mij verstandiger om dit via kranten en tv bekend te maken, in plaats van ‘spam’-achtige e-mail rond te gaan sturen. Als in een mail aan mij staat dat ik de e-mail aan zoveel mogelijk mensen door moet sturen, dan vertrouw ik het bij voorbaat niet.

  3. Een andere actie loopt al jaren waarbij mensen wordt gevraagd SOS te vermelden voor de naam van de persoon die zij gecontacteerd willen hebben in geval hen iets overkomt.
    Lijkt me ook slimmer: hoef je ook niemand nieuwe moeilijke termen uit te leggen.

  4. Ik sluit me aan bij Anne en ook bij Peter; het is beter om dit via de media kenbaar te maken (ik krijg tegenwoordig ook kriebels bij al die email die doorgestuurd moet worden) en ik vind ook dat je dan beter de term SOS, SOS1 enz. kan gebruiken. Dat is herkenbaar (niettemin is de term ICE wel goed gevonden) en is al bekend bij iedereen als term voor noodgevallen.

  5. Briljant idee. Ik heb direct 3 ICE nummers in mijn telefoon gezet. Als ik nu echter door een van deze personen wordt gebeld of ge-smst komt alleen het nummer en niet meer de naam in mijn display. (Van dat nummer zijn immers meer entries en daar kan de telefoon zelf niet uit kiezen…)

    Weet iemand hier een oplossing voor?

  6. Je kan het proberen met de landcode met 00 31 erbij of een nul achter het nummer. Bijvoorbeeld 00 31 6 52 50 55 55 of 06 50 58 55 55 0. Sommige telefoons herkennen het nummer dan niet

  7. Ik heb voor al mijn (Nederlandse) nummers +31 staan. Bij de ICE nummers heb ik deze weggehaald en dit werkt inderdaad!
    Thanx!!!
    😉

  8. Graag gedaan, let wel op als je vanuit het buitenland gaat bellen, want dan gaat het fout als je de ICE nummer vanuit daar gebruikt.

  9. Ik wil graag zo ICE opslaan/invoren , maar weet niet hoe het moet???

    kan iemand mee daar mee helpen??

    Alvaste bedankt
    Ap

  10. @ Ap: Ik zou het aan iemand vragen die het wel weet. Ik zou het aan een handige buurjongen vragen.

  11. Marco, ik heb in het naamveld: ICE [naam + echtgenoot}, ICE huisarts, [ICE naam+ kind] staan. Het zijn er maar een paar, die kan ik onthouden als ik ze wil bellen.

    Janine, ik zet bij ieder nummer/naam standaard het landnummer hoef ik niet meer na te denken als ik in het buitenland ben en ga bellen.

    Net schreef ik een stukje op m’n blog over nummers, vandaar dat ik hier terecht kwam.

  12. Govert van Gilst

    Ook erg handig: Trotr van Incase4u. U kunt hier bijvoorbeed uw reisdocumenten in opslaan. Just in case. Ook ICE wordt hier als tip gegeven. De website is http://www.incase4u.nl

Comments are closed.

Recente artikelen