Student wel verzekerd maar niet naar de tandarts

Array

Studenten, die op kamers wonen, brengen door de verre ligging tot hun ouderlijke huis, vaak geen bezoek aan de tandarts. 91% van de studenten is echter wel afdoende verzekerd, zo blijkt uit onderzoek van Studentist.nl gehouden onder 398 studenten aan Hogescholen en Universiteiten.

Het onderzoek laat zien dat maar liefst 73% van de studenten het afgelopen 1,5 jaar geen bezoek aan de tandarts heeft gebracht. Uit het onderzoek blijkt verder dat 91% van de studenten het liefst hun tandarts in hun huidige woonplaats wil hebben. Daarnaast geeft 40% van de studenten aan uit kosten oogpunt, ooit een keer, niet naar de tandarts te zijn geweest.

Het onderzoek is gehouden op 5 verschillende locaties in Amsterdam onder 398 studenten die
HBO en WO studeren. De gemiddelde leeftijd van de ondervraagde studenten is 21 jaar en deze bevinden zich gemiddeld in het tweede jaar.

Klaas Kaptein, Studentist.nl: Veel studenten gaan niet meer naar de tandarts omdat de afstand tot hun ouderlijke tandarts te groot wordt. Voor een controle afspraak van 10 minuten moet de student al gauw meer dan een uur reizen. Studentist.nl zorgt ervoor dat de student tijdens de studie gemakkelijk een afspraak kan maken in zijn of haar huidige woonplaats en maak voor een voordeliger tarief behandeld kan worden.

Over Studentist.nl
Studentist.nl is gespecialiseerd in het behandelen van studenten, door de locatie van de praktijk (Hartje Centrum Amsterdam) kan iedere Amsterdamse student weer op de fiets naar zijn tandarts. Studenten worden altijd behandeld door een afgestudeerde tandarts. In veel gevallen krijgt de student geen rekening, omdat er contracten zijn gemaakt met verscheidene zorgverzekeraars.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen