IGZ waarschuwt voor gevaarlijk chinees ‘kruidenmiddel’

0
156

De Inspectie voor de Gezondheidzorg waarschuwt voor het Chinese kruidenmiddel Zhen de Shou. Het middel wordt onder meer via internet aangeboden en is geen kruidenmiddel maar een pil met een gevaarllijk hoge dosis van het afslankgeneesmiddel SIBUTRAMINE.

Na onderzoek is gebleken dat er 36 milligram Sibutramine in een capsule zit. Dat is 3,5 keer zoveel als de dagelijkse dosis van het officiëel geregistreerde geneesmiddel Reductil. Sibutramine mag alleen op recept worden afgeleverd. De gebruiker moet op gezette tijden worden gecontroleerd door een huisarts. Het gebruik van Zhen de Shou met de hoge dosis Sibutramine kan leiden tot ernstige lichamelijke schade.

Vorig artikelPersverklaring mogelijke uitbraak papegaaienziekte
Volgend artikelZorgkosten in 2020 gestegen met 60%
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.