Utrechtse probiotica onderzoekers verslagen

0
187

De onderzoekers van het UMC Utrecht zijn aangeslagen door de dood van 24 patienten bij een proefbehandeling van alvleesklierontsteking. Gisteren werd bekend dat bij het onderzoek onverwacht veel patienten zijn overleden. Ongeveer 300 doodzieke patienten deden mee aan het onderzoek. De helft van hen kreeg probiotica, een voedingssupplement met micro-organismen. Van die groep overleden 24 patienten. Uit de andere groep overleden er negen.

Experimenten bij buitenlandse patienten lukten, maar zij waren minder ziek. Bij doodzieke mensen werkt het middel dus averechts, zeggen de onderzoekers.

Vorig artikelInzicht in ontstaan DNA-schade
Volgend artikelBloeddonors kunnen terecht bij mobiele afnamelocatie van Sanquin
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.