Limburgs geld voor Limburgs onderzoek

Array

Om te bevorderen dat Limburgse donaties ten goede komen aan Limburgs onderzoek, is de Health Foundation Limburg (HFL) opgericht. Onderzoek kost geld. Zo simpel is het. Dat geldt ook voor medisch onderzoek. Bovendien: als je geld geeft voor onderzoek, is het nog maar de vraag waar dat onderzoek gaat plaats vinden. Met andere woorden: komt Limburgs geld ook ten goede aan onderzoek dat in Limburg gebeurt?

De Health Foundation Limburg kent, naast een sterke regionale binding, ook een directe relatie met het Maastricht Universitair Medisch Centrum + en het onderzoek dat daar plaatsvindt. Onderzoek voor de Limburgers van nu en van morgen.



HFL werft en beheert fondsen, die ingezet worden voor (top)klinisch wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+. Limburgs medisch-wetenschappelijk onderzoek verhoogt de kwaliteit van de gezondheidszorg in het algemeen en die in Limburg in het bijzonder. Daardoor kan het Maastricht UMC+ beter tegemoet komen aan de zorgbehoefte van de (regionale) gemeenschap. Ook wordt de topreferente zorg gesteund, in het belang van onderwijs en opleiding. Bovendien ondersteunt HFL op deze manier het Maastricht UMC+ in het streven naar de status van internationaal center of excellence.

Om dit te bewerkstelligen heeft het Maastricht UMC+ het onderzoek gecentreerd rond vier thema’s: hart- en vaatziekten, chronische ziekten, kanker en geestelijke gezondheidszorg.

Health Foundation Limburg geeft elk vakgebied afzonderlijk de volle aandacht. Daarom heeft elk thema ook zijn eigen fonds. Donateurs, erflaters en sponsoren kunnen één of meerdere fondsen uitkiezen en weten dan precies aan welk medisch vakgebied hun financiele steun ten goede komt. Elk fonds beschikt op de website over een eigen webhalte, waar gevers en geïnteresseerden alles kunnen lezen over de projecten.

Onlangs hebben de Health Foundation Limburg en het Koningin Wilhelminafonds Kankerbestrijding (KWF Kankerbestrijding) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor regionale gebonden fondsenwerving. KWF Kankerbestrijding is eveneens van mening dat meer fondsen kunnen worden geworven wanneer regionale werving gekoppeld is aan specifieke projecten.

Namens het Maastricht UMC+ ondertekent drs. Guy Peeters, voorzitter van de raad van bestuur, de overeenkomst, namens HFL voorzitter ir. Frans Koelman en de heer Ton Hanselaar, directeur KWF Kankerbestrijding.

Recente artikelen