Duitse prijs voor prof. dr. Friedl van de Radboud Universiteit

Array

Prof. dr. Peter Friedl van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft de prestigieuze Duitse ‘Krebspreis’ ontvangen. Hij kreeg de prijs tijdens het 28ste Duitse Oncologiecongres in Berlijn, van 20 tot 22 februari. Friedl is hoogleraar Microscopische beeldvorming van de cel bij de afdeling Celbiologie van het Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences (NCMLS). De prijs, een geldbedrag van 22.500 euro, wordt door de Duitse Maatschappij voor Kankeronderzoek jaarlijks toegekend voor bijzondere wetenschappelijke prestaties die belangrijk zijn voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de oncologie. Friedl moet de prijs delen met twee andere wetenschappers. Friedl maakt processen in de cel zichtbaar, de interacties van immuun- en tumorcellen en metastasen (uitzaaiingen) van tumoren. Doel hiervan is de groei van tumoren en metastasen te remmen. Nieuwe werkwijzen voor microscopie in weefsels en organen vormen een pijler voor nano- microbiomedisch en biotechnologisch onderzoek. Het onderzoek van Friedl sluit aan bij het onderzoek van de Radboud Universiteit naar nieuwvormingen, infectie en immunologie, metabole en genetische aandoeningen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen